Retraite met Sogyal Rinpoche

De natuurlijke vrijheid van je geest

Donderdag 25 t/m zondag 28 mei 2017, Amsterdam

Bekijk deze site in het Nederlands   View this site in English

Ontdek de wijsheid en compassie van je ware natuur!

Deze vierdaagse stadsretraite in Amsterdam is het hoogtepunt van ons Rigpa programma in Nederland.  Zowel nieuwe deelnemers als ervaren studenten komen samen voor het verdiepen van meditatie en om onderricht te ontvangen van Sogyal Rinpoche.

Het is dé gelegenheid om de drukte van het dagelijkse leven achter je te laten en in een omgeving te komen die gericht is op het ontdekken van de wijsheid en compassie van je ware natuur.

Tijdens de vierdaagse geeft Rinpoche les over het begrijpen van je geest en de wijsheid van meditatie. Hij doet dit in de geest van Dzogchen – de Grote Perfectie; dit is de hoogste wijsheid in de Tibetaans Boeddhistische traditie.

Rinpoche staat bekend om zijn dynamische en persoonlijke manier van lesgeven – en zijn vermogen een sfeer te creëren die van nature je innerlijke wijsheid inspireert. Zijn eenvoud en helderheid openen jouw kijk op je geest en de wereld vanuit een compleet nieuw perspectief.

Veel mensen, van allerlei verschillende achtergronden, ervaren Rinpoche’s onderricht als direct van toepassing op het dagelijks leven. Zij geven uiting van de diepe en blijvende impact die deze wijsheid op hun geest heeft – en hoe dit hun leven transformeert.

Door dit onderricht in ons dagelijks leven te integreren, begint ons gewaarzijn, onze wijsheid, liefde en compassie uit te stralen in alles wat we doen en naar iedereen die we ontmoeten. We komen wérkelijk tot leven – vol vertrouwen, open en op ons gemak in elke situatie.

Naast onderricht van Rinpoche, bestaat het programma uit meditatiebeoefening, video-onderricht, groepsstudie en reflectie, onder begeleiding van ervaren instructeurs.