Weekend met Maureen Cooper – How to be well at work

A weekend workshop on overcoming stress. We willen allemaal ons werk goed doen, maar stress tast ons gevoel van welzijn aan. In deze workshop leer je hoe je als werkende of student minder stress kunt ervaren en je beter kunt voelen.

Evenementgegevens

  17 en 18 september 2016
  Starttijd: 10.00 uur
  Eindtijd: 17.00 uur
  Aantal lesdagen: 2
  Taal: Engels, Vertaling aanwezig
  Instructeur(s): Maureen Cooper

  Standaardtarief: € 60,-
  Studententarief: € 36,-*
  Rigpa abonnementhouders: € 50,-

Aanmelden


Omschrijving

Stress beïnvloedt onze creativiteit, besluitvaardigheid en communicatievermogen. Stress heeft bovendien een negatief effect op ons welzijn. 

Aan de hand van technieken om mindfulness, empathie en vriendelijkheid te ontwikkelen, ontdekken we in deze tweedaagse workshop hoe we met stress kunnen werken en hoe ons welzijn kan opbloeien. Er wordt baanbrekend onderzoek gedaan naar de kracht van deze technieken; we zullen enkele voorbeelden nader onder de loep nemen.

Door onze destructieve gewoontes te leren veranderen in nieuwe manieren van handelen, kunnen we de vat die stress op ons heeft afwenden.  Deze benadering van stress is samengebracht in vijf stappen:

STAP 1: Waarom we stress moeten begrijpen
STAP 2: Hoe nemen we een stap terug
STAP 3: Het belang van een nieuw perspectief
STAP 4: Waarom we onze gewoontes moeten onderzoeken
STAP 5: Welke actie moeten we ondernemen

Aan het eind van de workshop beschik je over een set aan praktische handvatten die je onmiddellijk kan toepassen in je leven.

Zowel zaterdag als zondag zorgen we voor een gratis lunch.


MaureenCooper

 

 

Over Maureen Cooper

Een weekend met Maureen is niet alleen nuttig, het is ook nog eens leuk. Maureen gebruikt interactieve oefeningen en helder presentatiemateriaal. Ze toont veel korte videos die je waarschijnlijk niet eerder gezien hebt.

Maureen Cooper ontwikkelde de afgelopen 15 jaar workshops over hoe meditatie- en compassie training te integreren op de werkvloer. Voor meer informatie over haar werk: www.awarenessinaction.org. Haar boek The Compassionate Mind Guide to Reducing Stress laat zien hoe deze training verschil kan maken, zelfs bij een uitdagend probleem als stress. Je kunt haar blog volgen via www.the-compassionate-mind-approach-to-reducing-stress.com.


* Voor studenten geldt een korting van 40% op het cursusgeld. Om voor deze korting in aanmerking te komen dien je een kopie van je studenten(OV)pas op te sturen naar Stichting Rigpa, t.a.v. het secretariaat.

Comments are closed.