Meditatiecursus in Rotterdam ‘Wat Meditatie Echt Is’, module 6

Iedereen wil gelukkig zijn. Maar vaak hebben we geen idee waar we dat geluk moeten zoeken. Door meditatie kunnen we voldoening ervaren en vrede vinden. De cursus Wat Meditatie Echt Is reikt je handvatten aan om te werken met je geest en thuis te komen bij wie je werkelijk bent.

Evenementgegevens

  Tijd: 10.00 – 15.30 uur
  Van: 14 mei t/m 11 juni
  Aantal lesdagen: 2,5 zaterdag
  Taal: Nederlands. Er wordt gebruik gemaakt van Engelstalig videomateriaal.

  Standaardtarief: € 75,-
  Studententarief: € 45,-*
  Rigpa abonnementhouders: € 0,-

Aanmelden


Omschrijving

De inhoud van de cursus komt voort uit 2500 jaar boeddhistische wijsheid. Door middel van eeuwenoude meditatietechnieken leer je te werken met je waarnemingen, gedachten, emoties en ideeën over jezelf. Je wordt op weg geholpen op de belangrijkste ontdekkingstocht van je leven; de ontdekking van de ware natuur van je geest. Wanneer je geest tot rust komt door de kracht van meditatie, ontdek je de bron van tevredenheid en innerlijk welbevinden in jezelf.

Hoe ziet de cursus eruit?
In elke sessie krijg je verschillende meditatietechnieken aangereikt, aan de hand van video’s van leraren uit de Tibetaans – boeddhistische traditie. Uiteraard beoefen je deze technieken ook tijdens de cursus. Om ze echt eigen te maken is het belangrijk om een dagelijkse meditatiebeoefening op te bouwen.
Onder begeleiding van ervaren meditatie-instructeurs en met hulp van je medecursisten leer je om meditatie een levende ervaring te maken in je dagelijks leven.

Verschillende modules
De cursus bestaat uit 6 modules, die je onafhankelijk van elkaar kunt volgen.
(Module 1 & 2 zijn voor iedereen toegankelijk. Als je bij latere modules in wilt stappen, neem dan contact op met het secretariaat via rigpa@rigpa.nl voor een advies op maat).

  1. Kennismaken met wat meditatie echt is. In deze module komen alle sleutelbegrippen aan bod en leer je de basistechnieken van meditatie.
  2. Je zintuigen, gedachten en emoties als hulpmiddel gebruiken. In deze module leer je alles wat normaal gesproken een bron van afleiding is, in te zetten als hulpmiddel bij je meditatie.
  3. De methode loslaten (meditatie zonder hulpmiddel). Wanneer je geest na een tijdje tot rust komt, heb je niet echt meer een meditatieobject nodig. Je verblijft in de staat van niet-afgeleid zijn.
  4. Motivatie vinden. De beoefening van liefdevolle vriendelijkheid.
  5. De verenigende methode. Het gebruiken van een voorwerp, het reciteren van een mantra en het volgen van de adem, gecombineerd in één methode.
  6. De staat van niet-afgeleid zijn tot leven brengen. Hoe kan je meditatie integreren in actie, zodat je beoefening en het dagelijks leven niet langer gescheiden zijn.

Comments are closed.