Wat Meditatie Echt Is – module 2

Iedereen wil gelukkig zijn. Maar vaak hebben we geen idee waar we dat geluk moeten zoeken. Door meditatie kunnen we voldoening ervaren en vrede vinden. De cursus Wat Meditatie Echt Is reikt je handvatten aan om te werken met je geest en thuis te komen bij wie je werkelijk bent.

Evenementgegevens

  Tijd: 19.30 – 21.45 uur
  Aantal lesdagen: 8
  Taal: Nederlands. Er wordt gebruik gemaakt van Engelstalig videomateriaal.

De aanvangsdatum wordt nog bekend gemaakt

  Standaardtarief: € 150,-
  Studententarief: € 90,-*
  Rigpa abonnementhouders: € 0,-

Aanmelden

Aanmelden voor sanghaleden


Omschrijving

Iedereen wil gelukkig zijn. Maar vaak hebben we het druk in ons leven en hebben we geen idee waar we dat geluk moeten zoeken. Door meditatie kunnen we voldoening ervaren en vrede vinden. In deze cursus maak je kennis met meditatie waardoor je zelfvertrouwen, mededogen en creativiteit ontwikkelt. Je ervaart wat meditatie écht is en hoe je dit direct toe kunt passen in je eigen leven.

De hele cursus bestaat in uit 3 modules, die je onafhankelijk van elkaar kunt volgen.
(Module 1 & 2 zijn voor iedereen toegankelijk. Als je bij latere modules in wilt stappen, neem dan contact op met het secretariaat via rigpa@rigpa.nl voor een advies op maat).

  1. Kennismaken met wat meditatie echt is. In deze module komen alle sleutelbegrippen aan bod en leer je de basistechnieken van meditatie.
  2. Je zintuigen, gedachten en emoties als hulpmiddel gebruiken. In deze module leer je alles wat normaal gesproken een bron van afleiding is, in te zetten als hulpmiddel bij je meditatie.
  3. De methode loslaten (meditatie zonder hulpmiddel). Wanneer je geest na een tijdje tot rust komt, heb je niet echt meer een meditatieobject nodig. Je verblijft in de staat van niet-afgeleid zijn.

 

 


* Voor studenten geldt een korting van 40% op het cursusgeld. Om voor deze korting in aanmerking te komen dien je een kopie van je studenten(OV)pas op te sturen naar Stichting Rigpa, t.a.v. het secretariaat.

Comments are closed.