‘Wat Meditatie Echt Is’, module 2 en 3, Nijmegen.

Iedereen wil gelukkig zijn. Maar vaak hebben we geen idee waar we dat geluk moeten zoeken. Door meditatie kunnen we voldoening ervaren en vrede vinden. De cursus Wat Meditatie Echt Is reikt je handvatten aan om te werken met je geest en thuis te komen bij wie je werkelijk bent.

Evenementgegevens

  Van: 12 december tot 27 februari 2017
  Starttijd: 19.30 uur
  Eindtijd: 21.45 uur
  Aantal lesdagen: 10
  Taal: Nederlands. Er wordt gebruik gemaakt van Engelstalig videomateriaal.

  Standaardtarief: € 150,-
  Studententarief: € 90,-*
  Rigpa abonnementhouders: € 0,-

 

Aanmelden


Omschrijving

De inhoud van de cursus komt voort uit 2500 jaar boeddhistische wijsheid. Door middel van eeuwenoude meditatietechnieken leer je te werken met je waarnemingen, gedachten, emoties en ideeën over jezelf. Je wordt op weg geholpen op de belangrijkste ontdekkingstocht van je leven; de ontdekking van de ware natuur van je geest. Wanneer je geest tot rust komt door de kracht van meditatie, ontdek je de bron van tevredenheid en innerlijk welbevinden in jezelf.

Hoe ziet de cursus eruit?
In elke sessie krijg je verschillende meditatietechnieken aangereikt, aan de hand van video’s van leraren uit de Tibetaans – boeddhistische traditie. Uiteraard beoefen je deze technieken ook tijdens de cursus. Om ze echt eigen te maken is het belangrijk om een dagelijkse meditatiebeoefening op te bouwen.
Onder begeleiding van ervaren meditatie-instructeurs en met hulp van je medecursisten leer je om meditatie een levende ervaring te maken in je dagelijks leven.

Verschillende modules
De cursus bestaat uit 6 modules, die je onafhankelijk van elkaar kunt volgen.
(Module 1 & 2 zijn voor iedereen toegankelijk. Als je bij een latere module in wilt stappen, neem dan contact op met het secretariaat via rigpa@rigpa.nl voor een advies op maat).

  1. Kennismaken met wat meditatie echt is
  2. Je zintuigen, gedachten en emoties als hulpmiddel gebruiken
  3. De methode loslaten (meditatie zonder hulpmiddel)
  4. Motivatie vinden: de beoefening van liefdevolle vriendelijkheid
  5. De verenigende methode (het gebruiken van een voorwerp, het reciteren van een mantra en het volgen van de adem, gecombineerd in één methode)
  6. De staat van niet-afgeleid zijn tot leven brengen

* Voor studenten geldt een korting van 40% op het cursusgeld. Om voor deze korting in aanmerking te komen dien je een kopie van je studenten(OV)pas op te sturen naar Stichting Rigpa, t.a.v. het secretariaat.

Comments are closed.