Wat Meditatie Echt Is – module 1

Iedereen wil gelukkig zijn. Maar vaak hebben we geen idee waar we dat geluk moeten zoeken. Door meditatie kunnen we voldoening ervaren en vrede vinden. De cursus Wat Meditatie Echt Is reikt je handvatten aan om te werken met je geest en thuis te komen bij wie je werkelijk bent.

Evenementgegevens

  Tijd: 19.30 – 21.45 uur
  Aantal lesdagen: 5
  Taal: Nederlands. Er wordt gebruik gemaakt van Engelstalig videomateriaal.

Van 11 januari t/m 15 februari 2017

  Standaardtarief: € 75,-
  Studententarief: € 45,-*
  Rigpa abonnementhouders: € 0,-

Aanmelden

Aanmelden voor sanghaleden


Omschrijving

De inhoud van de cursus komt voort uit 2500 jaar boeddhistische wijsheid. Door middel van eeuwenoude meditatietechnieken leer je te werken met je waarnemingen, gedachten, emoties en ideeën over jezelf. Je wordt op weg geholpen op de belangrijkste ontdekkingstocht van je leven; de ontdekking van de ware natuur van je geest. Wanneer je geest tot rust komt door de kracht van meditatie, ontdek je de bron van tevredenheid en innerlijk welbevinden in jezelf.

Hoe ziet de cursus eruit?
In elke sessie krijg je verschillende meditatietechnieken aangereikt, aan de hand van video’s van leraren uit de Tibetaans – boeddhistische traditie. Uiteraard beoefen je deze technieken ook tijdens de cursus. Om ze echt eigen te maken is het belangrijk om een dagelijkse meditatiebeoefening op te bouwen.
Onder begeleiding van ervaren meditatie-instructeurs en met hulp van je medecursisten leer je om meditatie een levende ervaring te maken in je dagelijks leven.

Verschillende modules
De hele cursus bestaat uit 3 modules.
(Module 1 & 2 zijn voor iedereen toegankelijk. Als je bij module 3 in wilt stappen, neem dan contact op met het secretariaat via rigpa@rigpa.nl voor een advies op maat).

  1. Kennismaken met wat meditatie echt is. In deze module komen alle sleutelbegrippen aan bod en leer je de basistechnieken van meditatie.
  2. Je zintuigen, gedachten en emoties als hulpmiddel gebruiken. In deze module leer je alles wat normaal gesproken een bron van afleiding is, in te zetten als hulpmiddel bij je meditatie.
  3. De methode loslaten (meditatie zonder hulpmiddel). Wanneer je geest na een tijdje tot rust komt, heb je niet echt meer een meditatieobject nodig. Je verblijft in de staat van niet-afgeleid zijn.

* Voor studenten geldt een korting van 40% op het cursusgeld. Om voor deze korting in aanmerking te komen dien je een kopie van je studenten(OV)pas op te sturen naar Stichting Rigpa, t.a.v. het secretariaat.

Comments are closed.