Meditatiecursus, rust en ruimte in jezelf

Wil je kennismaken met meditatie of je meditatie-beoefening verdiepen? En ben je ook benieuwd naar de eeuwenoude traditie uit Tibet, die in ons moderne leven actueler is dan ooit? Dan is deze meditatiecursus, bestaande uit een weekend en extra cursusdag, iets voor jou!

Evenementgegevens

  Weekend van:  13 en 14 april
  Tijd: van 10.30 uur tot  16.15 uur

  Afsluitende dag: zondag 12 mei
  Tijd: van 10.30 uur tot 16.15 uur

  Standaardtarief: €120,-
  Studenten- en minimatarief: € 90,-*
  Rigpa abonnementhouders: € 0,-

Aanmelden Aanmelden voor sanghaleden


Omschrijving

Heb je gehoord hoe behulpzaam en ondersteunend meditatie is en wil je hier meer van weten? Wil je een dagelijkse meditatie beoefening starten, maar kun je daar best wat hulp bij gebruiken? Dan is deze cursus misschien wel wat je zoekt.

Er wordt wel gezegd dat het leren beoefenen van meditatie het grootste cadeau is dat je jezelf kunt geven. Juist in deze tijd is de wijsheid én de beoefening van meditatie van grote waarde. Meditatie helpt ons met meer helderheid en compassie te functioneren in ons dagelijks leven. Ook de westerse wetenschap raakt in toenemende mate geïnteresseerd in meditatie en de effecten hiervan.

 Voor zowel meer gevorderde als beginnende meditatie-beoefenaars geeft Rigpa de nieuwe cursus:

Meditatiecursus,

rust en ruimte in jezelf

Meditatie zou je kunnen omschrijven als een proces om je geest te leren kennen. Door meditatie kun je meer ontspannen en velen ervaren meer rust en tevredenheid. Beoefenaars van meditatie zeggen dat ze ook meer zelfvertrouwen hebben, creatiever zijn en meer compassie hebben voor anderen. 

In de cursus maak je kennis met shamatha-meditatie, een vorm van meditatie waarbij de nadruk ligt op het laten rusten van je geest. Hierdoor wordt je geest – na oefening – rustig en helder. In de cursus is er dan ook veel ruimte om samen te beoefenen en om over je ervaringen uit te wisselen met anderen. Op de derde dag (zondag 12 mei) wordt ook nader ingegaan op de huidige stand van de wetenschap over meditatie.

De cursus wordt gegeven door ervaren meditatie-beoefenaars en bestaat uit:
– een kennismakingsgesprek
– een weekend (13 en 14 april)
– persoonlijke begeleiding (online of real-life)
– een afsluitende dag (12 mei)

Door deze opzet en de persoonlijke begeleiding kun je gaan ontdekken wat voor jóu werkt – hoe jij je eigen, persoonlijke beoefening op kan zetten en vol kunt houden. Door de steun en ervaringen van anderen en de begeleiding van instructeurs wordt het gemakkelijker een meditatie-gewoonte te ontwikkelen waar je dagelijks plezier van hebt!

We hopen je op de cursus te kunnen verwelkomen! 


* Voor studenten geldt een korting van 40% op het cursusgeld. Om voor deze korting in aanmerking te komen dien je een kopie van je studenten(OV)pas op te sturen naar Stichting Rigpa, t.a.v. het secretariaat.

Comments are closed.