Start thuisretraite 2.0

Start van het online programma van de thuisretraite 2.0

Evenementgegevens

Thuisretraite 2.0 vanaf 1 september 2019.
Voor sanghaleden die langer dan een jaar lid zijn van Rigpa.

Beschrijving

Vanaf september 2019 zal de thuisretraite in aangepaste vorm opnieuw worden aangeboden in Nederland. Hij zal vooral online plaatsvinden. Het is een achtjarig programma, waarbij je elk jaar opnieuw beslist of je het volgende jaar mee wil doen. De inhoud van het programma is als volgt, waarbij op dit moment alleen de eerste 2 jaar al klaar zijn. De inhoud van jaar 3 tot en met 7 kan dus nog veranderen.

Jaar 1 – Basisbeginselen van het Boeddhisme

Jaar 2 en 3 – Bodhicitta en het bodhisattva pad

Jaar 4 en 5 – Ngöndro

Jaar 6 – Introductie in Vajrayana

Jaar 7 – Beoefeningsjaar

Jaar 8 – Voorbereiding voor DzogchenMandala (voor diegene die aan dan geldende voorwaarden voldoen)

Het programma is bedoeld voor alle studenten die ten minste een jaar lid zijn van de meditatiemandala. Het is de bedoeling dat je tijdens het volgen van de thuisretraite 2.0 ook verbonden blijft met de rest van de sangha bijvoorbeeld door het volgen van de maandelijkse bijeenkomsten of de NgöndroMandala dagen.

Wat betekent deelname aan de thuisretraite?

Er zijn 3 onderdelen van de thuisretraite

  1. Programma van studie, contemplatie en beoefening van 5 uur per week. 34 weken per jaar.
  2. Maandelijkse sessies ter begeleiding en introductie van een onderwerp
  3. Studiegroepen eventueel onder begeleiding van een instructeur

Ad 1 – zelfstandige thuisstudie. Dit is een online studieprogramma van 5 uur per week, 34 weken per jaar. Er is steeds een periode van 4 weken waarin elke week nieuw onderricht en contemplaties beschikbaar komt en dan een week zonder nieuw onderricht. Het studieprogramma bestaat uit onderricht en contemplaties en reflecties. Deze reflecties kan je digitaal opslaan, waarna je feedback krijgt van een instructeur.

Ad 2 – maandelijkse sessies om een nieuw onderwerp te introduceren of een apart onderwerp te behandelen. Deze bijeenkomsten zijn zowel online als op het Amsterdamse centrum. Ze worden begeleid door een senior instructeur. Precieze informatie over deze bijeenkomsten volgt later.

Ad 3 – begeleiding door instructeurs en studiegroepen. Elke deelnemer krijgt de begeleiding van een instructeur, deze geeft feedback op de reflecties en huiswerkopgaven. Elke deelnemer wordt gestimuleerd om deel te nemen aan online studiegroepen.

Wil je op de hoogte gehouden worden over dit programma of heb je vragen, dan kan je dat hier aangeven.

 

 

Comments are closed.