Stap voor stap je eigen geest leren kennen – Een ontdekkingsreis vanuit boeddhistische perspectief

Het begrijpen en herkennen van de natuur van de geest is de sleutel tot innerlijke vrede. In deze cursus onderzoeken we de verschillende aspecten van onze geest met behulp van reflectie en meditatie.

Evenementgegevens

Toekomstige data:
  • 9 december 2021 19:30 uur

  Data: Vanaf donderdag 7 oktober tot 9 december, iedere donderdagavond
  Tijd: 19.30 uur tot 21:00 uur
  Aantal lesdagen: 10
  Instructeur(s): Eric Soyeux, Gisela Prager en anderen. 

  Donatie: Je kunt doneren op vrijwillige basis door een donatie naar draagkracht te geven. Ons richtbedrag is € 12,50 per les (totaal: €125,-). Je kunt doneren via deze link.

 

Aanmelden Aanmelden voor sanghaleden


Omschrijving

De essentie van het onderricht van de Boeddha is het leren kennen en transformeren van je geest. De meesten van ons zijn vooral bekend met de denkende, dualistische geest, die oordeelt en plannen maakt en vooral naar buiten is gericht, waardoor we onszelf verliezen in alles wat de wereld van ons verwacht.
Als we echter onze aandacht naar binnen richten en onze geest thuisbrengen, ontdekken we de onderliggende natuur van de geest, die volkomen vrij, open en natuurlijk is. Het begrijpen en herkennen van de natuur van de geest is de sleutel tot innerlijke vrede.

In deze cursus onderzoeken we de verschillende aspecten van onze geest met behulp van reflectie en meditatie. De ervaring leert dat de methodes die het boeddhisme in de loop der eeuwen ontwikkeld heeft, nog steeds verrassend actueel en behulpzaam zijn.

Onderwerpen die in de cursus aan bod komen:
Waar ben ik naar op zoek in mijn leven?
Hoe kan ik tevredenheid ontwikkelen?
De essentie van de leer van de Boeddha
De geest is de basis van alles, van geluk en van lijden
Je geest kan je beste vriend of je ergste vijand zijn
Als alles verandert wie ben ik dan werkelijk?

Opzet
De cursus bestaat in totaal uit tien sessies:
• Vijf centrale online presentaties die gegeven worden door de ervaren leraren Gisela Prager en Eric Soyeux.
• Vijf tussenliggende verdiepingssessies in kleinere, lokale live groepen, waar meer tijd en ruimte is voor de oefeningen, uitwisseling en persoonlijke vragen. Deze sessies worden lokaal aangeboden in: Amsterdam, Groningen, Arnhem, Amersfoort, Utrecht, Leiden en Schoorl. Voor deelnemers die niet live kunnen aansluiten, bieden we de tussenliggende sessies ook online aan.

Deze groepen worden begeleid door ervaren leraren en instructeurs. De cursus is geschikt voor zowel beginners als ervaren beoefenaars.

 

Comments are closed.