Gastprogramma: Science of Happiness – deel 2

In deze cursus van het gastprogramma onderzoeken we aan de hand van boeddhistisch onderricht en bevindingen uit de wetenschap welke factoren ons leven betekenis geven en ons gelukkig maken. De lessen bieden een training in hoe we het potentieel van geluk in ons zelf geleidelijk wakker kunnen maken en ontwikkelen.

Evenementgegevens

Omschrijving

We verlangen allemaal naar gelukkig zijn. Maar wat houdt dat precies in? En hoeveel invloed hebben we er eigenlijk zelf op? In deze cursus van het gastprogramma onderzoeken we welke factoren ons leven betekenis geven en ons gelukkig maken. De lessen bieden een training in hoe we het potentieel van geluk in ons zelf geleidelijk wakker kunnen maken en ontwikkelen.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat door de beoefening van mindfulness en door het opwekken van gevoelens van verbinding, dankbaarheid, verwondering en (zelf)compassie, we de chemie en neurologie van ons lichaam en daarmee onze stemmingen positief kunnen beïnvloeden. Bijzonder is dat deze bevindingen blijken overeen te komen met de methodes en wijsheid die vanuit het Boeddhisme naar het Westen gekomen zijn.

De training is geïnspireerd op de gelijknamige cursus van de Universiteit van Berkeley en bevat, naast boeddhistisch onderricht van hedendaagse leraren zoals Pema Chödrön, ook materiaal op het gebied van neurobiologie en positieve psychologie. Denk hierbij aan Brené Brown en anderen.

De cursus is bedoeld voor iedereen die de kwaliteiten die verbonden zijn met het ontwikkelen van geluk, in zichzelf wil onderzoeken, ontwikkelen en verdiepen.

Praktische informatie

We maken gebruik van kleine stukjes video over onderzoek naar geluk en over boeddhistische wijsheid. Ook doen we mindfulness, meditatie en compassie oefeningen. Je hoeft hier niet bekend mee te zijn om mee te kunnen doen. De video’s zijn in het Engels, maar worden in het Nederlands besproken.

De cursus bestaat uit 16 lessen van ruim 2 uur en bestaat uit twee delen van acht keer: deel1 van mei tot juli 2018 en deel 2 van september tot en met november 2018

  Van: deel 2 van 13 september tot en met 8 november
  Tijd: 19.30 – 21.45 uur
  Aantal lesdagen:  8 in de herfst
  Taal: Nederlands, video’s in het Engels
  Instructeurs: Eric Soyeux en Natascha Geuzenbroek van Be Real Meditatietraining

Prijs voor de 8 lessen na de zomer:
  Standaardtarief: € 120,-
  Minima en studententarief: € 90,-
  Rigpa abonnementhouders: € 75,-

 

Aanmelden Aanmelden voor sanghaleden


 Over de instructeurs

 De cursus wordt gegeven door Eric Soyeux en Natascha Geuzenbroek  (www.berealmeditatie.nl). Zij zijn beide werkzaam als trainers in mindfulness, meditatie en Boeddhisme in het bedrijfsleven en in de zorgsector. De training is een samenwerking tussen Rigpa en Be Real Meditatie Training.

 

Comments are closed.