Sangha meditatie dag in dathun stijl

Een nieuw initiatief om als sangha een hele dag met elkaar meditatie te beoefenen.

Evenementgegevens

  Van: 16 december 2017
  Starttijd: 9.00 uur, middagpauze van 12.30 – 14.00 uur
  Eindtijd: 17.00 uur
  Rigpa abonnementhouders: € 0,-

 


Omschrijving

Een nieuw initiatief om als sangha een hele dag met elkaar meditatie te beoefenen. Of je nu shamatha, vipassana of Dzogchen doet, het samen beoefenen is krachtig en inspirerend. Je kunt de gehele dag deelnemen maar het is ook mogelijk alleen de ochtend of de middag te komen. Er zullen  ervaren (meditatie) instructeurs aanwezig zijn voor individuele meditatie instructie. Open voor de hele sangha.

De dag zal bestaan uit vier meditatie sessies van één of anderhalf uurElke sessie bestaat uit een afwisseling van zit- en loopmeditatie en korte stretch momenten in stilte. Het is mogelijk om alleen voor de ochtend of de middag sessie te komen. De ochtend begint om 9uur, de inloop voor de middag sessie is gedurende de lunch pauze (12.30-14.00). Om zoveel mogelijk de rust van de beoefening te bewaren willen we je vragen om niet op een andere moment binnen te lopen dan de aangegeven tijden.’

Yara heeft dit jaar een dathun gedaan in Bir, India, onder de begeleiding van ervaren senior instructeurs van Chogyam Trungpa Rinpoche. (Een dathun is een shamatha-vipassana retraite van één maand.)

 

 

Comments are closed.