Rigpa Zaterdag – Een plek om naar binnen te gaan

Rigpa Zaterdag is een plek waar je naar binnen gaat, alleen maar hoeft te zijn en waarin je wordt geïnspireerd door Boeddhistische wijsheid en beoefening.

Evenementgegevens

Toekomstige data:
  • 8 oktober 2022 10:30 uur
  • 12 november 2022 10:30 uur
  • 10 december 2022 10:30 uur

  Data: 8 oktober, 12 november en 10 december (1x per maand)
  Tijd: 10.30 uur tot 13:00 uur

  Standaardtarief: € 10,- per keer. Ter plekke afrekenen. (inclusief koffie/thee en iets lekkers)
  Rigpa abonnementhouders: € 0,-

 


Omschrijving

We vragen soms veel van onszelf in deze wereld. We willen alles goed doen en onszelf ontwikkelen op allerlei verschillende vlakken: relationeel, in onze carrière, fysiek en misschien wel op het hele maatschappelijke vlak. Soms kunnen we daarin de weg een beetje kwijtraken. De Boeddha heeft veel antwoorden gegeven op persoonlijke vragen van mensen die worstelden met de vraag hoe te leven (en te sterven). Altijd met de opmerking zijn antwoord niet meteen voor waar aan te nemen maar het eerst zelf te onderzoeken. Dit onderzoeken blijkt 2500 jaar later nog steeds verassend behulpzame en praktische inzichten op te leveren.

Rigpa Zaterdag is een plek waar je naar binnen gaat. Je stapt fysiek binnen in ons Rigpa centrum, een plek waar je even alleen maar hoeft te ‘zijn’, zonder de dagelijkse afleiding en stress. Rigpa Zaterdag is ook een moment om bij jezelf naar binnen te kijken, als het ware in te checken met jezelf, je gedachtes en gevoelens. We gaan het onderzoek aan met onszelf en met de inzichten van de Boeddha, door middel van meditatie, contemplatie en uitwisseling. Jesse en José begeleiden Rigpa Zaterdag, telkens aangevuld met een andere instructeur die zal delen wat de boeddhistische wijsheid en beoefeningen heeft gebracht in zijn of haar leven en werk.

Rigpa Zaterdag is toegankelijk en geschikt voor iedereen, ongeacht je ervaring of achtergrond.

Instructeurs
José van Dijk (1959)
 volgt al dertig jaar studieprogramma’s en retraites bij Rigpa. Tevens had ze coördinatiefuncties in de Rigpa organisatie. José begeleidt programma’s op het gebied van meditatie en (zelf)compassie. Ze is opgeleid als orthopedagoog en coach en heeft meer dan twintig jaar ervaring in individuele coaching en begeleiding van groepen o.a. gebruikmakend van meditatie en lichaamswerk. Momenteel werkt ze als beleidsmedewerker in de gespecialiseerde jeugdhulp. José is getrouwd en heeft twee volwassen kinderen. Het boeddhistische pad, professionele ontwikkeling en gezinsleven zijn voor haar onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze werkt graag met mensen die nieuwsgierig zijn naar de toepasbaarheid van het boeddhisme in het dagelijkse leven en presenteert de boeddhistische wijsheid op een open en toegankelijk manier.

Jesse van Delft (1995) volgde haar eerste meditatie retraite bij Rigpa op haar zestiende en is sindsdien niet meer gestopt met haar studie en beoefening. Ze heeft Rigpé Shyönnu, een ontmoetingsplek voor jongvolwassenen binnen Rigpa, mede opgezet en organiseert daaruit retraites voor jongvolwassenen. In haar werk als theaterdocent, dramaturg en kunsteducatie maker integreert ze graag meditatie en contemplatie oefeningen. Jesse is ook Boeddhistisch vormingsonderwijs docent binnen het basisonderwijs. Ze is altijd op zoek naar hoe je mensen, groot of klein, op een creatieve manier kan begeleiden in het vinden van hun eigen wijsheid, daarin gebruikmakend van de geest en het lichaam

 

Comments are closed.