Revolutie van je geest en je hart – Een nadere blik op Boeddha, Dharma en Sangha (versie openbaar)

Een cursus van het Alomvattende Pad van Oktober 2021 tot juli 2022.

Evenementgegevens

Locatie: online

Toekomstige data:
  • 6 december 2021 19:30 uur
  • 13 december 2021 19:30 uur
  • 20 december 2021 19:30 uur

  Op: Maandagavonden 
  Tijd: Van 19:30 uur tot 21:45 uur 

  Aantal lesdagen: 8
  Taal: Nederlands, Engels, 

  Standaardtarief: € 96,-
  Minima en studententarief: € 64,-*
  Rigpa abonnementhouders: € 0,-

*Mochten bovenstaande bedragen bezwaarlijk zijn, neem dan contact op met finance@rigpa.nl

======= Deze bijeenkomst zal via Zoom plaatsvinden. Je krijgt voor aanvang van de cursus een zoomlink toegestuurd. Sanghaleden hoeven zich niet aan te melden. De zoomlink is voor hen te vinden in de mandala mail van 31 juli! =======

Aanmelden 

 


Omschrijving

Tijdens deze cursus onderzoeken we het boeddhistische pad door:

• naar het leven van de Boeddha zelf te kijken
• de fundamentele boodschap van zijn onderricht – de Dharma – te begrijpen en
• de waarde en het doel van de spirituele gemeenschap die het pad van de Boeddha volgt – de Sangha – te onderzoeken.

In deze cursus bestuderen we het leven van de Boeddha, in historische en in spirituele zin. Uitgangspunt daarbij is dat we kijken welke betekenis het leven en ontwaken van de Boeddha voor ons leven nu heeft.
We zullen stilstaan bij de sleutelbegrippen van het Dharma onderricht van de Boeddha: de vier edele waarheden, de vier zegels en de drie hogere trainingen die de basis zijn van alle niveaus van beoefening op het boeddhistische pad. De nadruk ligt daarbij niet alleen op intellectuele kennis, maar ook op het onderzoeken van deze essentiële begrippen en ze eigen maken door middel van contemplatie en beoefening. 
Er zal ook tijd en ruimte zijn om de betekenis en waarde van een spirituele gemeenschap, ofwel metgezellen of gidsen op het spirituele pad, te onderzoeken. Wat is een Sangha? Welke rol speelt een Sangha op het pad van ontwaken?

Over het Alomvattende Pad
Het Alomvattende Pad is een doorgaand interactief programma voor de wereldwijde Rigpa-Sangha en houdt studie, meditatie en zelfreflectie in. Het programma geeft de gelegenheid om je gezamenlijk in een groep in onderwerpen te verdiepen onder begeleiding van een Rigpa-leraar of -instructeur. Een speciaal kenmerk van het Alomvattende Pad zijn video’s met onderricht dat door verschillende boeddhistische leraren aan de Rigpa-Sangha gegeven is, inclusief onderricht door Sogyal Rinpoche.

 

Comments are closed.