Reducing stress at work, with Maureen Cooper

Is jouw werkende leven zwaarder dan zou moeten? Kijk je uit naar de vrijdagen en zie je op tegen maandagen? Als je deze vragen bevestigend kunt beantwoorden, behoor je misschien tot de 25% werkende Europeanen die regelmatig stress ervaren. Deze workshop geeft je een frisse kijk op hoe je met stress om kunt gaan om dit ten goede te keren.

Evenementgegevens

  Datum: Zaterdag 9 en zondag 10 april
  Tijd: 10.00 – 17.00 uur
  Taal: de voertaal is engels
  Instructeur: Maureen Cooper

  Standaardtarief: € 75,-
  Studententarief: € 45,-*
  Rigpa abonnementhouders: € 40,-

Aanmelden


Omschrijving

We willen allemaal ons werk goed doen, maar stress kan zowel onze creativiteit, besluitvaardigheid, en communicatievermogen ondermijnen, als ons gevoel van welzijn aantasten. Door onze destructieve gewoontes te leren veranderen in nieuwe manieren van handelen, kunnen we de vat die stress op ons heeft afwenden. Aan de hand van technieken om mindfulness, empathie en vriendelijkheid te ontwikkelen, ontdekken we hoe we met stress kunnen werken en ons welzijn kan opbloeien. Er wordt baanbrekend onderzoek gedaan in relatie tot de kracht van deze technieken; we zullen enkele voorbeelden nader onder de loep nemen.

Deze benadering van stress is samengebracht in vijf stappen:

STAP 1: Waarom we stress moeten begrijpen
STAP 2: Hoe nemen we een stap terug
STAP 3: Het belang van een nieuw perspectief
STAP 4: Waarom we onze gewoontes moeten onderzoeken
STAP 5: Welke actie moeten we ondernemen

Aan het eind van de workshop beschik je over een set aan praktische handvatten die je onmiddellijk kan toepassen in je werkende leven.

Over Maureen CooperMaureenCooper

Maureen Cooper ontwikkelde de afgelopen 15 jaar workshops over hoe meditatie- en compassie training te integreren op de werkvloer. Voor meer informatie over haar werk: www.awarenessinaction.org. Haar boek The Compassionate Mind Guide to Reducing Stress laat zien hoe deze training verschil kan maken, zelfs bij een uitdagend probleem als stress. Je kunt haar blog volgen via www.the-compassionate-mind-approach-to-reducing-stress.com.


* Voor studenten geldt een korting van 40% op het cursusgeld. Om voor deze korting in aanmerking te komen dien je een kopie van je studenten(OV)pas op te sturen naar Stichting Rigpa, t.a.v. het secretariaat.

Comments are closed.