Online: Rigpa winterretraite- Sangha programma

Online Winterretraite, vijf dagen diversiteit in meditatie en contemplatie via zoom. (Bovenstaande foto met dank aan Olivier Adam)

Evenementgegevens

  Van: Zondag 27 december t/m donderdag 31 december
  Tijden: Flexibel programma, dagelijks tussen 9:00 uur en 15:00 uur online

Praktische informatie:
Sanghaleden hoeven voor de Winterretraite niet te betalen, maar het wordt wel erg gewaardeerd als je een donatie wil doen. Er staan donatie opties op de aanmeldsite. 
Aanmelden is nodig. Je ontvangt dan twee zoomlinks. Je kunt je via de aanmeldsite voor beide onderdelen opgeven. 

 Aanmelden voor sanghaleden

Na aanmelding ontvang je op zaterdag 26 december aan het begin van de avond een mail met de twee zoomlinks om het programma te volgen. De ene zoomlink is speciaal voor het openbare deel, de andere is speciaal voor het sanghadeel. Wat het openbare deel is kun je zien op het programmaoverzicht in de link: Programma overzicht

Het is niet mogelijk om na aanvang van een sessie in te stappen.
Gedurende de retraite checken we dagelijks tot 17.00 uur de nieuwe aanmeldingen. Mensen die zich nieuw hebben aangemeld krijgen die avond de mail met de zoomlinks en kunnen de volgende dag insteken.

 


Omschrijving

De Winterretraite is een zoom-retraite van 9.00 uur tot 15.00 uur. Op 31 december tot 14.00 uur.
De bedoeling van de Winterretraite is om sanghaleden en nieuwe deelnemers de kans te geven om begeleide meditaties te volgen, en het oude jaar vol bezinning te kunnen afsluiten.

Deelnemers kunnen iedere dag zelf opnieuw bepalen welke sessies ze volgen. Alle combinaties zijn mogelijk. Voor deelname aan ‘Andere oever’ (11.00 uur) wordt het aangeraden om daarvoor al een meditatiesessie gevolgd te hebben.

De dag begint om 9.00 uur vol liefdevolle vriendelijkheid met Rogier van Beusekom. Om 10.00 meditatie en contemplatie onder leiding van Josine Zeijen en Anja van de Wege. Om 11.00 neemt Hans van Zijp het over met een reflectie op de paramita’s, oftewel de perfecties die we als boeddhisten cultiveren (alleen voor de sangha). Om 13.00 uur, neemt Eric Soyeux het over met meditatie, verrijkt met elementen uit het boek Welcoming the Unwelcome van Pema Chödrön (deels in het engels). Alleen op de vijfde dag toont Eric een aantal ‘Golden Oldies’, films uit de begintijd van Rigpa (alleen voor de sangha). De dag eindigt met analytische meditatie onder leiding van Marieke van Vugt, waarbij we op basis van het boek Contemplating Reality van Andy Karr onderzoeken wie wij eigenlijk zijn, en of de werkelijkheid wel zo solide is als ze soms lijkt.

Hier vind je het programma: Programma overzicht

 

Comments are closed.