Online: Maandelijkse bijeenkomst nieuwe stijl: sangha-dag

De maandelijkse bijeenkomsten krijgen een nieuwe vorm!
De bijeenkomsten bestaan uit drie delen: beoefening, een thema en een deel waarin elkaar ontmoeten centraal staat.

Evenementgegevens

======= Deze bijeenkomst zal op het centrum en via Zoom plaatsvinden. De zoomlink is te vinden in de Mandala Mail van 31 juli ========

  10.00 – 14.00 uur

Elk maandelijks programma staat op zichzelf. Daardoor kun je elke maand, maar ook zo af en toe wanneer je tijd hebt, deelnemen.


Omschrijving

Het thema van de maandelijkse sangha-bijeenkomst: er kan bijvoorbeeld een onderricht uit het archief bekeken worden, of er kunnen onderwerpen behandeld worden zoals leven en sterven, ouder worden of boeddhisme en het milieu. Ook kan er een nieuw onderricht zijn van een van de teachers van Rigpa of een van onze Tibetaanse leraren – alles is mogelijk!

Voor wie: de nieuwe maandelijkse sangha-bijeenkomsten zullen relevant zijn voor alle niveaus van studenten in de sangha, óók voor mensen die nieuw zijn in Rigpa.

Waarom: het idee om de maandelijkse bijeenkomsten te vernieuwen en te verfrissen is ontstaan tijdens een aantal vergaderingen waarin teachers, instructeurs en nationale teamleden van gedachten wisselden over de wens om alle sangha-leden samen te brengen, alle “niveau’s” bij elkaar – om elkaar te leren kennen, met elkaar contact te hebben, samen onderricht te bekijken, beoefening te doen en te praten over belangrijke onderwerpen in onze ontwikkeling als dharma-gemeenschap.

Doelen van de nieuwe maandelijkse sangha-bijeenkomsten:

Elke maand bijeenkomen als één sangha – ‘jong en oud’ samen.
• Elke maand een onderwerp behandelen dat aanspreekt en dat voor iedereen, ‘jong en oud’ relevant is.
• Bijeenkomsten te hebben waarin veel ruimte is om te praten over onderwerpen die belangrijk zijn speciaal binnen jouw lokale sangha.

Comments are closed.