2021- Online: In de spiegel van de dood; vertrouwd raken met een nieuwe hoopvolle dimensie van leven en sterven

Deze cursus, gebaseerd op Het Tibetaanse boek van leven en sterven, leidt deelnemers door het essentiële onderricht over de dood en het sterven vanuit de boeddhistische traditie van Tibet. Een universele boodschap die spreekt tot iedereen, ongeacht achtergrond of spirituele tradities.

Evenementgegevens

Locatie: online

  Datum:  Vanaf zaterdag 23 januari tot en met 31 maart (7 zaterdagen)
  Tijd: Van 10:00 uur tot 12:00 uur

  Standaardtarief: € 120,-
  Minima- en studenten tarief: € 85,-
  Rigpa abonnementhouders: € 0,-

Wil je meedoen aan deze activiteit? Meld je dan aan op de aanmeldwebsite, via onderstaande aanmeld-button. Je ontvangt dan eenmalig een e-mail met de zoom-link, waarmee je iedere sessie kunt inloggen. 

Aanmelden Aanmelden voor sanghaleden


Omschrijving

De cursus In de spiegel van de dood is gebaseerd op Het Tibetaanse boek van leven en sterven. In deze tijd waarin sterven op een waardevolle manier meer aandacht krijgt, kan het essentiële onderricht over de dood en het sterven vanuit de Tibetaans-boeddhistische traditie onze inzichten hierover verdiepen en ons inspireren. Het bevat een universele boodschap, waarin de angst voor sterven en het verliezen van dit leven in een ruimere context worden geplaatst; deze kan tot iedereen spreken, ongeacht achtergrond of spirituele traditie. De cursus wordt ondersteund met video-onderricht van boeddhistische leraren, veelal in het Engels; de inhoud ervan zal uiteraard in het Nederlands verduidelijkt worden.

Deelnemers noemden de cursus verruimend, praktisch en uitnodigend om expliciet met de dood en dus ook met het leven om te gaan. Als zeer waardevol ervoeren zij om in een warme, veilige omgeving van gedachten te kunnen wisselen.

In verband met Corona zal de cursus online via zoom gegeven worden. Er blijft ruime mogelijkheid tot persoonlijk contact met de instructeurs en de deelnemers, zodat een intieme, vertrouwelijke sfeer bewaard blijft. Het wordt aanbevolen om het bovenstaande boek, geschreven door Sogyal Rinpoche, aan te schaffen.

 

Comments are closed.