Online: De essentie van Zelfcompassie – Wijs omgaan met stress en emoties

Zes avonden waarin we oefenen met loslaten van onnodige zorgen en omarmen wat we lastig aan onszelf vinden. Een mooi, relevant onderwerp voor deze tijd!

Evenementgegevens

Locatie: online

  Data: Woensdagavond 26 oktober, 2, 9, 16, 23 en 30 november 
  Starttijd: 19:30 uur tot 21:30 uur

  Standaardtarief: € 75,-
  Studenten- en minimatarief: € 50,-
  Rigpa abonnementhouders: € 0,-

Wil je meedoen aan deze activiteit? Meld je dan aan op de aanmeldwebsite, via onderstaande aanmeld-button. Je ontvangt dan eenmalig een e-mail met de zoom-link, waarmee je iedere sessie kunt inloggen.

***Let op: door technische op problemen op aanmelden.rigpa.nl is het niet mogelijk om je via je telefoon aan te melden. Via de een computer of laptop is het wel mogelijk. Voor vragen over aanmelding, kun je contact opnemen met: florisjankoen@rigpa.nl*** 

Aanmelden Aanmelden voor sanghaleden


Omschrijving

In deze cursus oefenen we met het loslaten van onnodige zorgen, lastige gewoontepatronen en negatieve emoties. Soms is dat niet zo makkelijk.

Tsoknyi Rinpoche noemt deze moeilijke gevoelens onze ‘prachtige monsters’. Aan de hand van zijn onderricht, korte meditaties en uitwisseling oefenen we met loslaten, het voelen in ons lichaam en het omarmen van wat we lastig aan ons zelf vinden.

Deze cursus is toegankelijk en geschikt voor iedereen, ongeacht je ervaring of achtergrond, en wordt begeleid door ervaren Rigpa-instructeurs.

Ervaringen van eerdere deelnemers

– De meditaties waren als een fysieke ervaring, dit was heel waardevol
– Ik heb manieren geleerd hoe ik geluk ook in mijzelf kan vinden
– Het was waardevol om te leren over ’being’ en vooral (de punten) over wat het niet is
– Mooi om te leren hoe ik ‘vrienden’ kan worden met mijn emoties


Beschrijving Tsoknyi Rinpoche

Tsoknyi Rinpoche is geboren in 1966 en een Tibetaanse leraar uit de Kagyu en Nyingmatraditie. Hij studeerde bij diverse bekende leraren waaronder zijn vader Tulku Orgyen Rinpoche, Dilgo Khyentse Rinpoche en Nyoshul Khen Rinpoche, en spreekt door zijn lichthartige en verhelderende stijl van les geven zowel beginners aan als zeer ervaren studenten.

Hij wordt door velen gewaardeerd om de brug die hij slaat tussen oude wijsheid en onze moderne levens met alle stress en turbulente emoties waarbij hij veel bruikbare handvatten geeft om ”essence love” te ontwikkelen zoals hij dit noemt.

 

 

Comments are closed.