Ngöndro retraite in Schoorl

Wil je samen beoefenen in een prachtige, stille omgeving en verdieping geven aan de studie en beoefening van je Ngöndro? Of wil je kennismaken met Ngöndro? Kom dan naar deze retraite in Schoorl!

Evenementgegevens

  vrijdag 31 maart 10.00 uur – zondag 2 april 17.00 uur

voor Rigpa abonnementhouders:

Tweepersoonskamer: € 185,- p.p.
Eenpersoonskamers zijn beperkt beschikbaar: € 215,- p.p. Deze reservering is pas definitief als je een bevestiging hebt ontvangen van de eventmanager. Dit is inclusief twee overnachtingen en ontbijt, lunch en (vegetarisch) diner.

Annuleringsvoorwaarden: doordat we gebruik maken van de faciliteiten van de locatie Dopersduin, zijn bij deze retraite dezelfde annuleringsvoorwaarden van toepassing als die van Dopersduin: annuleringen door groepen.

 

Aanmelden voor sanghaleden


Omschrijving

Wil je kennismaken met Ngöndro? Of ben je er al een tijdje mee bezig, maar wil je flink vorderingen maken met je accumulaties? Wil je samen beoefenen in een prachtige, stille omgeving en verdieping geven aan de studie en beoefening van je Ngöndro? Kom dan naar deze Ngöndro accumulatie retraite, waar je drie dagen kunt beoefenen en studeren, onder begeleiding van ervaren instructeurs!

De retraite heeft als thema Bodhicitta en ‘Vajrasattva’. We beginnen met een verdiepende les over Vajrasattva, over de achtergrond van Vajrasattva als Boeddhavorm en de beoefening ervan. Mensen die Vajrasattva nog niet kennen maar het wel willen gaan beoefenen zullen we individuele instructies geven, zodat ze er ook aan mee kunnen doen. De volgende drie jaar namelijk zal de wereldwijde Rigpa-sangha gestimuleerd worden om Vajrasattva-beoefening te doen voor het lange leven van Sogyal Rinpoche:

‘As we know, there is no method more powerful or profound than
Vajrasattva practice for healing ourselves, purifying our own karma,
processing ourselves emotionally, enhancing our own longevity and
attaining realization on our spiritual path—at the same time as we are
ensuring Rinpoche’s long life.’ (Patrick Gaffney )

In het programma over Bodhicitta zullen we de nadruk leggen op het werkelijk opwekken van Bodhicitta in jezelf en de obstakels die je daarbij tegen kunt komen.Bodhicitta is het hart van de beoefening van Ngöndro en tegelijkertijd de motor van onze beoefening, die we zonder Bodhicitta eigenlijk niet vol kunnen houden.

Voor vragen over de retraite kan je terecht bij Wietse Keeren via event@rigpa.nl.

We logeren op het terrein Dopersduin, een prachtige locatie in de binnenduinrand van Schoorl. Elke kamer heeft een eigen douche en toilet.

 dopersduin

Comments are closed.