Ngöndro retraite in Handel

Wil je samen beoefenen en verdieping geven aan de studie en beoefening van Ngöndro? Kom dan naar deze retraite in Handel! In deze retraite gaan we onze beoefening van Vajrasattva verdiepen, en werken aan de basis van iedere vajrayana beoefening, namelijk authentiek altruisme en inzicht in Sunyata, de aard van de werkelijkheid.

Evenementgegevens

  Datum en tijd: vrijdag 30 maart 19.00 uur
t/m zondag 1 april 17.00 uur

  Voor: Rigpa abonnementhouders

  140 euro, minima 120 euro

 

Aanmelden voor sanghaleden


Omschrijving

Doe mee met de Ngöndro retraite, dit jaar met als onderwerp
Vajrasattva en Bodhicitta, het hart van de verlichtingsgeest

In deze retraite gaan we onze beoefening van Vajrasattva verdiepen, en werken aan de basis van iedere vajrayana beoefening, namelijk authentiek altruisme en inzicht in Sunyata, de aard van de werkelijkheid.
Dit gaan we aan de hand doen van beoefeningen van liefdevolle vriendelijkheid en (zelf) compassie enerzijds en contemplaties die onze aannames over ons zelf en de aard van de werkelijkheid onderzoeken.
Ter verdieping van onze beoefening zullen we dieper onderzoek doen naar onze verduisteringen en naar wie Vajrasattva is en zijn plaats in het bardo onderricht.

Voor degenen die naar de Ngöndro Mandala dagen komen is het een gelegenheid om met de stof die we nu behandelen dieper kontakt te maken en in het algemeen is het een gelegenheid om een boost te krijgen voor je beoefening van Ngöndro, met name ook je accumulatie van de Bodhicitta beoefening.

Het weekend is voor degenen die al Ngöndro beoefenen en is geen introductie van de Ngöndro.
We hopen jullie allen in het klooster in Handel te verwelkomen, waar de sfeer van de contemplatieve orde die daar beoefend heeft voelbaar is en zich uitstekend leent voor een groepsretraite met de sangha. Bovendien wordt er goed voor ons gezorgd door Sid en Nel en de uitstekende biologische maaltijden die ze uit eigen tuin voorbereiden.

De kamers in Handel verschillen in grootte, van eenpersoons tot vierpersoons kamers. We zullen iedereen zoveel mogelijk een eigen kamer geven. Mochten er meer dan 23 deelnemers zijn, dan nemen we contact op om te kijken hoe we de kamers in zullen delen. De douches en toiletten zijn op de gang. In verband met de stenen vloer is het raadzaam om sloffen mee te nemen.

 

Comments are closed.