Online: Mahayana-avonden, Bodhicharyavatara

In 2021 vervolgen we binnen het Alomvattende Pad onze studie van de beroemde klassieke tekst van Shantideva: de Bodhicharyavatara – Het Pad van de Bodhisattva.

De Bodhicharyavatara-cyclus is ook open voor mensen die geen lid zijn van de Rigpa-sangha, maar die wel verbonden zijn (geweest) en een basis hebben in de door Rigpa aangeboden meditatie- en compassiebeoefeningen.

Evenementgegevens

Locatie: online

======= Deze bijeenkomst zal via Zoom plaatsvinden. De zoomlink is te vinden in de Mandala Mail van 18 december ========

  Op: maandagavonden
  Tijd: van 19:30 tot 21.45 uur
  Rigpa abonnementhouders: € 0,-

Aanmelden voor sanghaleden


Omschrijving

De  Bodhicharyavatara wordt aangeboden binnen de context van het Alomvattende Pad via thuisstudie en maandelijkse bijeenkomsten. In Amsterdam wordt deze cyclus ook als wekelijkse cursus op maandagavond aangeboden en in Groningen als tweewekelijkse cursus op dinsdagavond. De aanvullende en verbindende maandelijkse bijeenkomsten worden aangeboden in Amsterdam, Groningen, Den Haag, Schoorl, Amersfoort, Arnhem en Driebergen.

Bodhisattva’s zijn zachtmoedige krijgers die ernaar streven de hoogste vorm van mededogen, moed en wijsheid te ontwikkelen en zo – voor het welzijn van anderen – hun volledige potentieel realiseren. Deze levende ervaring van zachtmoedig krijgerschap is absoluut onmisbaar bij elke stap van ons spirituele pad, vanaf het begin tot aan de geavanceerde beoefeningen van Vajrayana en Dzogchen. Er is immers geen enkele authentieke oefening die niet voortkomt uit het diepe hart van bodhichitta: het mededogende verlangen om ten behoeve van alle voelende wezens verlichting (blijvend geluk, vrij van lijden) te bereiken.

Zijne Heiligheid de Dalai Lama zei ooit: “Alles wat ik ook maar omtrent compassie en het bodhisattva-pad heb begrepen, heb ik enkel en alleen aan de studie van deze tekst te danken.”

In deze cyclus van onderricht zullen verschillende leraren hun licht op deze materie laten schijnen en tevens is er de nodige ruimte voor uitwisseling, beoefening en contemplatie. Wanneer je diepgaander verbonden wilt zijn met jezelf en anderen, je geest en je hart meer open wilt stellen, en praktische manieren wilt leren om je te helpen de chaos en complexiteit van onze moderne wereld met meer wijsheid en mededogen tegemoet te treden, dan is deze studie helemaal de juiste!

 


 

Comments are closed.