Maandelijkse bijeenkomst – Bodhicharyavatara

In oktober 2019 beginnen we voor het eerst in Nederland – binnen de studie van het Alomvattende Pad – met de beroemde klassieke tekst van Shantideva: de Bodhicharyavatara – Het Pad van de Bodhisattva. Zijne Heiligheid de Dalai Lama zei ooit: “Alles wat ik ook maar omtrent compassie en het bodhisattva-pad heb begrepen, heb ik enkel en alleen aan de studie van deze tekst te danken.”

Evenementgegevens

Toekomstige data:
  • 6 oktober 2019 10:00 uur
  • 3 november 2019 10:00 uur
  • 8 december 2019 10:00 uur
  • 12 januari 2020 10:00 uur
  • 9 februari 2020 10:00 uur
  • 8 maart 2020 10:00 uur
  • 5 april 2020 10:00 uur
  • 3 mei 2020 10:00 uur
  • 7 juni 2020 10:00 uur
  • 5 juli 2020 10:00 uur

  10.00 – 14.00 uur

Aanmelding voor de Bodhicharyavatara cyclus is verplicht (ook al is het gratis voor sanghaleden)

Aanmelden voor sanghaleden

 


Omschrijving

Bodhicharyavatara – Het pad van de Bodhisattva

De  Bodhicharyavatara wordt aangeboden binnen de context van het AOP via thuisstudie en maandelijkse bijeenkomsten.

In Amsterdam wordt deze ook als wekelijkse cursus op maandagavond aangeboden en in Groningen als tweewekelijkse cursus op dinsdagavond.

De aanvullende en verbindende maandelijkse bijeenkomsten worden aangeboden in Amsterdam, Groningen, Schoorl, Amersfoort, Arnhem en Driebergen.

In oktober 2019 beginnen we voor het eerst in Nederland – binnen de studie van het Alomvattende Pad – met de beroemde klassieke tekst van Shantideva: de Bodhicharyavatara – Het Pad van de Bodhisattva.

Bodhisattva’s zijn zachtmoedige krijgers die ernaar streven de hoogste vorm van mededogen, moed en wijsheid te ontwikkelen en zo – voor het welzijn van anderen – hun volledige potentieel realiseren. Deze levende ervaring van zachtmoedig krijgerschap is absoluut onmisbaar bij elke stap van ons spirituele pad, vanaf het begin tot aan de geavanceerde beoefeningen van Vajrayana en Dzogchen. Er is immers geen enkele authentieke oefening die niet voortkomt uit het diepe hart van bodhichitta: het mededogende verlangen om ten behoeve van alle voelende wezens verlichting (blijvend geluk, vrij van lijden) te bereiken.

Zijne Heiligheid de Dalai Lama zei ooit: “Alles wat ik ook maar omtrent compassie en het bodhisattva-pad heb begrepen, heb ik enkel en alleen aan de studie van deze tekst te danken.”

In deze cyclus van onderricht zullen verschillende leraren hun licht op deze materie laten schijnen en tevens is er de nodige ruimte voor uitwisseling, beoefening en contemplatie.

Wanneer je diepgaander verbonden wilt zijn met jezelf en anderen, je geest en je hart meer open wilt stellen, en praktische manieren wilt leren om je te helpen de chaos en complexiteit van onze moderne wereld met meer wijsheid en mededogen tegemoet te treden, dan is deze studie helemaal de juiste!

 

Comments are closed.