Ngöndro mandala dagen: verdiepingscursus

Deze cursus is geschikt voor sanghaleden die zijn of haar kennis en beoefening van de Ngöndro wil verdiepen en voor diegenen die hier een serieuze start mee willen maken.

Evenementgegevens

  Tijd: 10.00-16.00 uur, er zijn geen kosten aan verbonden.

Aanmelden


Omschrijving

Deze cursus is geschikt voor sanghaleden die hun kennis en beoefening van de Ngöndro willen verdiepen en voor diegenen die hier een serieuze start mee willen maken.
 
(Als je nog niet bekend bent met de Ngöndro, adviseerden wij je om eerst de online ‘Introductie tot de Ngöndro retraite‘ te volgen, wanneer die in de toekomst weer plaats vindt. Mocht je dit niet lukken, maar heb je wel een grote wens om de Ngöndro te starten, stuur dan een mail aan ts@rigpa.nl.
 
De Ngöndro mandala-dagen worden aangeboden in modules, gebaseerd op de Longchen Nyingtik Ngöndro en de Dudjom Tersar Ngöndro. Je kunt bij iedere module opnieuw instromen. Als materiaal wordt voornamelijk de Kunzang Lama’i Shelung en de Zindri gebruikt. De cursus bestaat uit studiedagen en retraitedagen (accumulatie).
 

Er worden studiegroepen gevormd en je krijgt opdrachten mee om de integratie in het dagelijks leven te vergemakkelijken. Samen zullen we vormgeven aan een Ngöndro community, om elkaar te kunnen ondersteunen op het pad, ook als het een beetje rocky wordt….

 
module 1: Introductie, De vier gedachten en Toevlucht nemen
module 2: Bodhicitta
Module 3: Vajrasattva
Module 4: Mandala-offerande
Module 5: Chö
Module 6: Guru Yoga
 

Comments are closed.