Lojong- de zeven punten van het trainen van de geest

WEER TERUG! Een cyclus over Lojong-onderricht. Tot de centrale thema’s van het lojong-onderricht behoren, onder andere, het bevorderen van mededogen en het werken met ons ego. We beginnen met de ‘De zeven punten voor het trainen van de geest’, een zeer praktische en krachtige cursus.

Evenementgegevens

  Van: 10 januari tot 11 juli 2017
  Starttijd: 19.30
  Eindtijd: 21.45 uur
  Aantal lesdagen: 25
  Taal: Nederlands

  Rigpa abonnementhouders: € 0,-

 

Aanmelden voor sanghaleden


Omschrijving

Op dinsdagavond wordt een cyclus van cursussen ingezet rond het thema Lojong en Mengak Study Pack. Wil je na je meditatie cursus een stap dieper gaan? Of wil je meer weten van thema’s als Lojong, Mededogen, Tevredenheid, Grond, Pad & Resultaat? Dan is deze avond iets voor jou.

We starten met de Lojong cursus ‘De zeven punten voor het trainen van de geest’. Dit beroemde onderricht is gebaseerd op je eigen fundamentele goedheid en bevat heel praktisch en krachtig onderricht over het trainen en transformeren van je geest, waardoor je natuurlijke straling van liefde en compassie zich meer en meer kan manifesteren, uitbreiden en verdiepen. Het onderricht en deze training van de geest is gebaseerd op 7 hoofdpunten en omvat 59 kernachtige en soms uitdagende slogans. Deze zijn bedoeld voor dagelijkse toepassing en bieden ons remedies tegen onwenselijke, ingeslepen gewoontes die lijden veroorzaken, zoals arrogantie, egocentrisme en geblokkeerde liefde. Bijvoorbeeld: “Behandel alles wat je waarneemt als een droom” of “wees dankbaar ten opzichte van iedereen”. Deze module bestaat uit 15 lessen vóór de zomervakantie en ongeveer 20 erna. Op 5 september is er een instroomavond voor Ngöndro- of Dzogchenstudenten.

Tot de centrale thema’s van het Lojong-onderricht behoren, onder andere, het bevorderen van mededogen, het cultiveren van een evenwichtige houding ten opzichte van jezelf en anderen, het ontwikkelen van positieve denkwijzen en het transformeren van ongunstige situaties tot omstandigheden die de spirituele ontwikkeling ten goede komen.

Comments are closed.