Het transformeren van stress – een weekend met Maureen Cooper

Word je regelmatig overweldigd door de drukte van alledag? Heb je, als je even adem kunt halen, wel eens het gevoel dat de volgende uitdaging alweer voor de deur staat? Heb je ook zo’n behoefte aan een kalmer en minder stressvol leven? Kom dan naar dit weekend met Maureen Cooper en ontdek hoe deze ervaringen de eerste stappen kunnen zijn in het transformeren van stress naar welzijn.

Evenementgegevens

  Data: 23 mei & 24 mei 2015
  Starttijd: 10.00 uur
  Eindtijd: 17.00 uur
  Taal: Engels, indien nodig kan voor vertaling worden gezorgd
  Instructeur: Maureen Cooper

  Standaardtarief: € 85,-
  Studententarief: € 55,-*
  Rigpa abonnementhouders: € 55,-

Aanmelden


Omschrijving

Je hebt veel stress in je leven, maar je wilt dat anders. Je bent er klaar voor om gewoontes die stress veroorzaken onder de loep te nemen en om een nieuwe manier van omgaan met die gewoontes uit te proberen.

Recent wetenschappelijk onderzoek laat zien dat meditatie en compassie een vriendelijke en duurzame manier blijken te zijn om stress het hoofd te bieden. Door te werken met hoe je geest op verschillende situaties reageert, kun je langzaam leren anders met stress om te gaan. Je leert stress te gebruiken om jezelf en je wereld in een ruimer perspectief te zien.

Tijdens de workshop leer je praktische methoden die je meteen kunt toepassen. Ook ontvang je een werkboek als hulpmiddel om de geleerde methodes te onthouden. De workshop wordt in het Engels gegeven, maar indien nodig kan voor Nederlandse vertaling worden gezorgd.

Over Maureen CooperMaureenCooper

Maureen Cooper heeft de afgelopen twintig jaar trainingen gegeven in het toepassen van meditatie en compassie in het dagelijks leven. Ze is de oprichter van Awareness in Action (www.awarenessinaction.org) en auteur van “The Compassionate Mind Approach to Reducing Stress” (www.the-compassionate-mind-approach-to-reducingstress.com).

 


* Voor studenten geldt een korting van 40% op het cursusgeld. Om voor deze korting in aanmerking te komen dien je een kopie van je studenten(OV)pas op te sturen naar Stichting Rigpa, t.a.v. het secretariaat.

Comments are closed.