Introductiedag ‘Aanwezig zijn’

Voor iedereen die voor een ander zorgt. In deze kennismakingsdag leren we onszelf en anderen te ondersteunen met gebruik van meditatie en compassie methodes. Deze praktische vaardigheden kunnen ons helpen om spanning los te laten en beter voor onszelf te zorgen waardoor we meer aanwezig kunnen zijn voor de ander.

Evenementgegevens

  Datum: zaterdag 3 oktober
  Tijd: 10.00 – 17.00 uur
  Taal: Nederlands
  Instructeur: Annie Birken, senior docent

  Standaardtarief: € 40,-
Je kan je hier aanmelden.


Omschrijving

Zorgen voor een ander, zoals een patiënt, familielid of vriend kan diep vervullend en betekenisvol zijn. Toch kunnen we ook uitgeput en moedeloos raken als we geconfronteerd worden met zwaar of langdurig lijden.

In deze kennismakingsdag leren we onszelf en anderen te ondersteunen met gebruik van meditatie en compassie methodes. Deze praktische vaardigheden kunnen ons helpen om spanning los te laten en beter voor onszelf te zorgen waardoor we meer aanwezig kunnen zijn voor de ander.

De volgende onderwerpen komen deze dag aan de orde:
• Hoe aanwezig te zijn bij het lijden van anderen
• Meditatie en aandachtig zijn als methoden voor goede zelf-zorg en zorg voor anderen
• Het ontwikkelen van compassie als een leerpad om voor jezelf te zorgen
• Hoe met compassie aanwezig te zijn voor de ander

De gepresenteerde contemplatieve methoden zijn gebaseerd op Het Tibetaanse boek van leven en sterven van Sogyal Rinpoche en zijn waardevol voor iedereen die een zorgverlenende rol heeft en ongeacht of je beginner of gevorderd bent in deze technieken.

Over Annie Birken

Annie Birken is muziektherapeut en senior educator bij het Spirituele Zorgprogramma. Daarnaast volgt zij sinds 15 jaar training in meditatie en compassie. Zij is coördinator van het Spirituele Zorgprogramma in Nederland en heeft ook als vrijwilliger gewerkt in de palliatieve zorg in Amsterdam.

Comments are closed.