In de spiegel van de dood

Deze cursus van vier zaterdagen, gebaseerd op Het Tibetaanse boek van leven en sterven, leidt deelnemers door het essentiële onderricht over de dood en het sterven vanuit de Boeddhistische traditie van Tibet. Een universele boodschap die spreekt tot iedereen, ongeacht achtergrond of spirituele tradities.

Evenementgegevens

Toekomstige data:
  • 30 maart 2019 10:30 uur
  • 6 april 2019 10:30 uur
  • 4 mei 2019 10:30 uur
  • 11 mei 2019 10:30 uur

  Van: zaterdag 30 maart t/m zaterdag 11 mei
  Tijd: 10.30- 17.00 uur
  Aantal lesdagen: 4 zaterdagen
  Taal: Nederlands. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van Engelstalig videomateriaal

  Standaardtarief: € 180,-
  Studententarief: € 108,-*
  Rigpa abonnementhouders: € 0,-

Aanmelden Aanmelden voor sanghaleden


Omschrijving

Deze cursus is gebaseerd op Het Tibetaanse boek van leven en sterven. 

In deze tijd waarin sterven op een waardevolle manier en stervensbegeleiding meer aandacht krijgen, kan het essentiële onderricht over de dood en het sterven vanuit de Tibetaans-boeddhistische traditie ons inspireren en onze inzichten hierover verdiepen. Dit onderricht bevat een universele boodschap die spreekt tot iedereen, ongeacht achtergrond of spirituele tradities. In de cursus bespreken we onder meer hoe we ons kunnen voorbereiden op de dood en wat we een terminaal zieke kunnen bieden. De cursus wordt ondersteund met video-fragmenten van boeddhistische leraren die veelal in het Engels zijn. Uiteraard zal de inhoud ervan ook in het Nederlands verduidelijkt worden.     

In de wijsheid van die boodschap, waar ook meditatie deel van is, leidt het nadenken over sterven tot een ruimer beeld van wat leven en sterven eigenlijk is. En door die bewustwording kan het omgaan met vergankelijkheid, ziekte en dood leiden tot een steviger en vollediger in het leven staan.
Ook op een praktische manier, zoals bij het omgaan met ernstig zieke naasten.

Cursisten noemden de cursus uitnodigend om expliciet met de dood en dus ook met het leven om te gaan. Zij vonden het vooral prettig om in een veilige omgeving respectvol en praktisch van gedachten te kunnen wisselen over de dood, iets dat vaak onbespreekbaar is.


* Voor studenten geldt een korting op het cursusgeld. Om voor deze korting in aanmerking te komen dien je een kopie van je studenten(OV)pas op te sturen naar Stichting Rigpa, t.a.v. het secretariaat.

 

Comments are closed.