Herhaling van het onderricht van Jetsün Khandro Rinpoche

Herhaling van het onderricht van Jetsün Khandro Rinpoche uit Londen en Amsterdam. Voor diegene die bij de retraite aanwezig waren.

Evenementgegevens

  7 Dinsdagavonden: 21 mei tot en met 2 juli

  Tijden: 19.30 – 21.45 uur
  Op donatiebasis

Aanmelden 


Omschrijving

Herhaling van het onderricht dat Khandro Rinpoche in Londen en Amsterdam heeft gegeven. Ze heeft onderricht gegeven op 19 en 20 maart in Londen over meditatie en de Ngöndro en op 23 en 24 maart in Amsterdam. Deze sessies zijn met name bedoeld voor diegene die bij de retraite in Amsterdam aanwezig waren.

Planning van de herhaling:

dinsdag 21 mei herhaling van het onderricht over meditatie van 20 maart in Londen
dinsdag 28 mei herhaling van deel 2 van het onderricht over meditatie van 20 maart in Londen
                         herhaling van deel 1 van het onderricht van zaterdagmiddag 23 maart in Amsterdam
dinsdag 4 juni herhaling van deel 2 van het onderricht van zaterdagmiddag 23 maart in Amsterdam
dinsdag 11 juni herhaling van het onderricht van zondagochtend 24 maart in Amsterdam
dinsdag 18 juni herhaling van deel 1 van het onderricht van zondagmiddag 24 maart in Amsterdam
dinsdag 25 juni herhaling van deel 2 van het onderricht van zondagmiddag 24 maart in Amsterdam
dinsdag 2 juli herhaling van het onderricht over Ngöndro van 21 maart in Londen

H.E. Jetsün Khandro Rinpoche is een van de meest vooraanstaande meditatieleraren van onze tijd. Ze staat bekend om haar diepe wijsheid en humor en houdt zowel de Nyingma-overdrachtslijn als die van de Kagyu. Rinpoche brengt het boeddhistische onderricht op een kernachtige en levendige manier, verrijkt met persoonlijke anekdotes en voorbeelden. Haar onderricht is direct van toepassing in het dagelijks leven van onze moderne en soms snelle wereld.

Biografie

Haar eminentie Mindrolling Jetsün Khandro Rinpoche werd geboren als oudste dochter van Kyabje Mindrolling Trichen Gyurme Künzang Wangyal, de 11e troonhouder van de beroemde Mindrolling-lijn. Deze Mindrolling-lijn is één van de zes belangrijkste Nyingma-lijnen van het Tibetaans boeddhisme.

Door de geschiedenis heen zijn enkele van de grootste meesters van hun tijd geboren binnen de Mindrolling-lijn, waaronder de unieke lijn van vrouwelijke meesters, bekend als de Jetsünma-lijn, een bijzondere Mindrolling-traditie.

Mindrolling Jetsün Khandro Rinpoche werd door Zijne Heiligheid de 16e Gyalwang Karmapa erkend als de reïncarnatie van de grote Dakini van Tshurphu, Khandro Orgyen Tsomo, de consort van de 15e Karmapa, en een gerespecteerde en vereerde vrouwelijke meester die het grootste deel van haar leven in retraite doorbracht.

Jetsün Khandro Rinpoche houdt hierdoor, als een Jetsünma binnen de Mindrolling lijn en een tulku binnen de Kagyu lijn, zowel de Nyingma als de Kagyu overdrachtslijn.

Comments are closed.