Healing weekend met Ngakpa Karma Lhundup Rinpoche – Rigpa Centrum in Amsterdam 1 – 2 oktober 2022

Een weekend met Ngakpa Karma Lhundup Rinpoche in het Rigpa centrum in Amsterdam

Evenementgegevens

Toekomstige data:
  • 2 oktober 2022 10:00 uur

  Data: Zaterdag 1 en zondag 2 oktober
  Tijden: Zaterdag begint het programma om 10.00 uur met de zelf-empowerment. Je kan daarbij aanwezig zijn. De wang begint na de lunch om 14.00 uur.
Zondag begint het programma om 10.00 uur. De verwachte eindtijd voor beide dagen is rond 17.30 uur.

  Vaste prijs voor het hele weekend: € 40,-
  Richtlijn voor donatie aan de leraar (hele weekend): € 35,-
  Vaste prijs per dag: € 25,-
  Richtlijn voor donatie aan de leraar (voor een dag): € 20,-

Meer informatie over de prijzen kun je vinden in onderstaande tekst. 

 

Aanmelden 


Omschrijving

Ngakpa Karma Lhundup Rinpoche
Karma Lhundup is met vrouw en twee kinderen woonachtig in Dharamsala, India. Hij was student van onder meer Trulshig Rinpoche, Khamtrul Rinpoche en Ngakchang Yeshe Dorje Rinpoche, bekend als de regenmaker van de Dalai Lama. Net als zijn vader en moeder leeft hij het bescheiden leven van een ngakpa, waarbij hij rituelen ten dienste van de bevolking uitvoert. Hij is herkend als een incarnatie van de negentiende eeuwse mahasiddha Wariktsel Thokme, een hartzoon van Do Khyentse. Zijn sympathieke aanwezigheid kenmerkt zich door toegankelijkheid, vriendelijkheid en de belichaming van een dharma-beoefenaar. Karma Lhundup spreekt goed Engels en staat bekend als een vaardige en krachtige beoefenaar van de Dudjom Chötraditie gebaseerd op Tröma Nagmo, de toornige zwarte moeder van allesdoordringende compassie.

Zaterdag: Tröma Nagmo initiatie
Tröma Nagmo (Sanskriet – Krodhakali) is een vrouwelijk belichaming van wijsheid. Tröma Nagmo is de meeste innerlijke geheime dakini-beoefening van de Dudjom Tersar Lineage. De Chö beoefening van Tröma Nagmo is een effectieve manier om de wortel van het lijden, onze grijpende dualistische geest te doorsnijden en daardoor onze aangeboren wijsheid of boeddhanatuur bloot te leggen.

Khandro Rinpoche zegt:
De geheime chö-lineage is een van de acht grote voertuigen van de beoefening-lineage en een diepzinnige en snelle methode voor de volledige doorsnijding van ego. Dudjom Lingpa’s chö is de kwintessentie van de dakini’s en een van de meest beroemde chö beoefeningen van het Tibetaanse boeddhisme. Deze verheven schat is als een wens-vervullend juweel dat fortuinlijke studenten bevrijding in een enkel leven schenkt.

De beoefening werd onthuld door de grote Tertön Dudjom Lingpa (1835-1904), die visoenen van onder meer Padmasambhava, Machig Labdrön, Saraha en Padampa Sangye had. Bijzonder aan deze terma is dat deze het hele dzogchen pad van beoefening kent – van ngöndro naar tögal. Sogyal Rinpoche’s leraar Dudjom Rinpoche (1904-1987), incarnatie van Dudjom Lingpa, noemde deze beoefening meermaals ‘de dharma van deze tijd’. Er wordt gezegd dat tientallen yogi’s door deze beoefening het regenbooglichaam hebben bereikt.

Chagdud Tulku Rinpoche zegt:
De op Tröma Nagmo gebaseerde beoefening van Chö verwijdert obstakels, zowel die voor het korte termijn geluk als die onze ultieme verlichting verhinderen. Ze draagt buitengewone geneeskracht in zich en door de beoefening kunnen we veel en snel wijsheid en verdienste verzamelen. Enkel het maken van een connectie met Tröma Nagmo beoefening brengt grote verdienste en zegeningen.

We zijn dan ook buitengewoon verheugd dat Ngakpa Karma Lhundup Rinpoche bereid is gevonden om deze bijzondere initiatie op 1 oktober in het nieuw verbouwde Rigpa centrum in Amsterdam te geven.

Zondag: Medicijnboeddha initiatie & Chö healing ceremonie
Op zondag 2 oktober geeft Karma Lhundup een Medicijn-Boeddha initiatie. Ook zal hij een healing-ceremonie gebaseerd op de Chö-beoefening houden.

Praktische gegevens
Plaats: Rigpa-centrum Amsterdam
Adres: Kuipersstraat 148

Tijd: zaterdag begint het programma om 10.00 met de zelf-empowerment. Je kan daarbij aanwezig zijn. De wang begint na de lunch om 14.00.
Zondag begint het programma om 10.00 u.
Verwachte eindtijd: beide dagen rond 17.30 u.

Toegangskosten:
Het gebruik is in het boeddhisme om je waardering voor het onderricht of de initiaties te laten blijken in het geven van een ruime donatie aan de leraar, in dit geval Ngakpa Karma Lhundup Rinpoche. We hebben als Rigpa de vaste kosten voor het organiseren van de dagen en het weekend bewust tot een minimum beperkt, zodat er voor iedereen voldoende ruimte is, om een donatie te geven. We willen iedereen van harte uitnodigen hier gebruik van te maken. We stellen het op prijs als je de donatie cash tijdens het weekend doet. Is dat niet mogelijk, zal er ook gelegenheid zijn om een ‘tikkie’ te sturen. Hieronder staat een richtlijn voor de vrijwillige donatie, maar je bent natuurlijk ook heel welkom om meer te geven als je kan.

Vaste prijs voor het hele weekend: € 40,-
Richtlijn voor donatie aan de leraar € 35,-.
Vaste prijs per dag: € 25,-
Richtlijn voor donatie aan de leraar € 20,-. 

De bijeenkomsten zijn alleen live in het Rigpa centrum te volgen.

Wees mindful: aan het ontvangen van een initiatie in het Vajrayana boeddhisme zijn geloften verbonden die te maken hebben met vertrouwen in het pad, altruïstische motivatie en het ontwikkelen van zuivere perceptie.

Voor algemene vragen over het bezoek van Ngakpa Karma Lhundup Rinpoche: rigpa@rigpa.nl
Voor inhoudelijke vragen over het programma: mail Bert van Baar, bertvanbaar@gmail.com

 

Comments are closed.