Goeroe Rinpoche-dag tsok

Beoefening van Tendrel Nyesel-tsok met uitleg.

Evenementgegevens

  Tijd:  19.00-21.30

 


Omschrijving

‘Tendrel Nyesel is zowel bijzonder onderricht als een bijzondere beoefening voor verwijderen, voorkomen, beschermen en transformeren van omstandigheden. Deze handelingen betreffen alle mogelijke schadelijke invloeden en conflicten, innerlijk, uiterlijk en geheim, waaronder degenen die zijn gecreëerd door negatieve handelingen, verstorende emoties en misleide waarnemening.’ (Een gids voor Vajrayana-beoefening door de Rigpa-Sangha, pg Tendrel Nyesel 1)

Zelfs als je iedere maand twee keer meedoet met de tsok op het centrum, is het iedere keer weer een andere ervaring. De groep kan verschillen, je eigen focus en aandacht kan op verschillende aspecten liggen. Ook is een tsok die “live” gedaan wordt echt anders dan een streaming-tsok. Wat een telkens terugkerend gegeven is, is dat het heel inspirerend is om samen met een groep te beoefenen.

Tijdens de tsokviering gebeuren veel verschillende dingen en worden veel verschillende visualisaties gedaan. Het is makkelijk om te verdwalen in het geheel van gebeden en de betekenis ervan. Dit kan ook het geval zijn bij meer ervaren deelnemers.

Daarom houden we in Amsterdam op 17 november een tsok-met-uitleg-viering, met delen in het Nederlands. Voor iedereen die altijd al naar de tsok komt, maar ook juist voor die personen die het wat ingewikkeld vinden. Ook Ngondro-studenten zonder ervaring met de tsokviering zijn welkom!

Bij de live-tsok wordt een deel in het Nederlands of in het Engels gereciteerd en kan er een beetje variatie in de gebeden gebracht worden. We hopen dat ook de sangha helpt om de diversiteit groot te houden door in grote getale samen de TN tsok te vieren!

Studenten die geen bekrachtiging hebben, kunnen hun eigen beoefening doen. 

Voor Rigpa-mandalastudenten.

 

Comments are closed.