Een weekend met Jetsün Khandro Rinpoche – vooraankondiging

Met veel plezier verwelkomt Rigpa Jetsün Khandro Rinpoche in Amsterdam, in het weekend van 23 en 24 maart. Zet de data alvast in je agenda! Vanaf eind januari kan je je aanmelden voor dit evenement. Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief om hiervan automatisch op de hoogte gebracht te worden (homepage, rechter kolom).

Evenementgegevens

Toekomstige data:
  • 23 maart 2019 uur
  • 24 maart 2019 uur

  23 en 24 maart
  Taal: Engels

 


Omschrijving

H.E. Jetsün Khandro Rinpoche is een van de meest vooraanstaande meditatieleraren van onze tijd. Ze staat bekend om haar diepe wijsheid en humor en houdt zowel de Nyingma-overdrachtslijn als die van de Kagyu. Rinpoche brengt het boeddhistische onderricht op een kernachtige en levendige manier, verrijkt met persoonlijke anekdotes en voorbeelden. Haar onderricht is direct van toepassing in het dagelijks leven van onze moderne en soms snelle wereld.

Biografie

Haar eminentie Mindrolling Jetsün Khandro Rinpoche werd geboren als oudste dochter van Kyabje Mindrolling Trichen Gyurme Künzang Wangyal, de 11e troonhouder van de beroemde Mindrolling-lijn. Deze Mindrolling-lijn is één van de zes belangrijkste Nyingma-lijnen van het Tibetaans boeddhisme.

Door de geschiedenis heen zijn enkele van de grootste meesters van hun tijd geboren binnen de Mindrolling-lijn, waaronder de unieke lijn van vrouwelijke meesters, bekend als de Jetsünma-lijn, een bijzondere Mindrolling-traditie.

Mindrolling Jetsün Khandro Rinpoche werd door Zijne Heiligheid de 16e Gyalwang Karmapa erkend als de reïncarnatie van de grote Dakini van Tshurphu, Khandro Orgyen Tsomo, de consort van de 15e Karmapa, en een gerespecteerde en vereerde vrouwelijke meester die het grootste deel van haar leven in retraite doorbracht.

Jetsün Khandro Rinpoche houdt hierdoor, als een Jetsünma binnen de Mindrolling lijn en een tulku binnen de Kagyu lijn, zowel de Nyingma als de Kagyu overdrachtslijn.

Comments are closed.