Een weekend met Elizabeth Mattis Namgyel – Vooraankondiging

In het weekend van 15 en 16 juni geeft Elisabeth Matthis Namgyel les in Amsterdam. Zet de data alvast in je agenda! Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief om automatisch op de hoogte te blijven van dit evenement (homepage, rechter kolom).

Evenementgegevens

Toekomstige data:
  • 15 juni 2019 uur
  • 16 juni 2019 uur

  15 en 16 juni
  Taal: Engels


Omschrijving

“Als het gaat om inzicht, is het alleen een open en aandachtige geest die in staat is om zijn object zonder vergissing waar te nemen.”

Met veel plezier kondigen we aan dat Elizabeth Mattis-Namgyel aan Rigpa’s uitnodiging gehoor heeft gegeven om op 15 en 16 juni 2019 naar Amsterdam te komen om onderricht te geven.

Elizabeth is een boeddhistische auteur, leraar en hedendaagse stem voor de wijsheid van de boeddha. In haar boeken roept Elizabeth op om contact te maken met onze natuurlijke intelligentie – ons diepste potentieel.

Ze is, zoals ze zelf zegt: ‘Een eeuwige student omdat het onderzoeken van het boeddhistische pad met zijn humor en zijn radicale methodes de passie van mijn leven is’.

Over Elizabeth Matthis Namgyel

Elizabeth heeft 35 jaar lang de Boeddhadharma bestudeerd en beoefend onder begeleiding van haar leraar en echtgenoot Dzigar Kongtrul Rinpoche. Ze is de retraitemeester van Samten Ling in Crestone, Colorado en heeft zelf meer dan zes jaar in retraite doorgebracht. Ze heeft een diploma in antropologie en een M.A. in boeddhistische studies. Ze geeft les in de Verenigde Staten, Australië en Europa. Ze is de auteur van ‘The Power of an Open Question’ en ‘De logica van het vertrouwen’.

Elizabeth staat bekend om haar analytisch onderzoek als een middel om aan te komen op een plaats van oprechte beoefening en ontwaken. Ze vraagt het publiek om te oefenen in ‘het stellen van een open vraag’ en ze werpt een frisse blik op alle aannames en overtuigingen die we hebben over spiritualiteit.

Elizabeth is in het bijzonder gefascineerd door de essentiële leer van de Boeddha over het natuurlijke principe van pratityasamutpada, onderlinge afhankelijkheid. Deelnemers laten herhaaldelijk weten hoe haar benadering hun meditatiebeoefening en de manier waarop zij zich tot hun leven als geheel verhouden, nieuw leven heeft ingeblazen.

Comments are closed.