Een nieuwe weg vinden – Cursus over de vier edele waarheden (fysiek en online)

Een inspirerende cursus over de vier edele waarheden, het eerste onderricht van de Boeddha.

Evenementgegevens

Locatie: online

  Data:
– Centrale sessies: Donderdagavond 15 september, 29 september, 13 oktober en 10 november (tijd: van 19:30 tot 21:00)
– Tussenliggende sessies: Donderdagavond 22 september, 6 oktober, 27 oktober en 17 november (tijd: van 19:30 tot 21:00)
– Tussenliggende sessies groep Schoorl: Vrijdagochtend 23 september, 7 oktober, 28 oktober en 18 november (tijd: van 10:00 tot 12:00)

  Tijd: 19:30 uur tot 21:00 uur

  Standaardtarief: € 100,-
  Studenten- en minimatarief: € 70,-
  Rigpa abonnementhouders: € 0,-

Wil je meedoen aan deze activiteit? Meld je dan aan op de aanmeldwebsite, via onderstaande aanmeld-button. Je ontvangt dan eenmalig een e-mail met de zoom-link, waarmee je iedere sessie kunt inloggen.

***Let op: door technische op problemen op aanmelden.rigpa.nl is het niet mogelijk om je via je telefoon aan te melden. Via de een computer of laptop is het wel mogelijk. Voor vragen over aanmelding, kun je contact opnemen met: florisjankoen@rigpa.nl*** 

Aanmelden Aanmelden voor sanghaleden


Omschrijving

Stel je komt bij de dokter en vertelt dat je elke dag het beste van je leven maakt, maar dat er toch altijd iets is, waardoor je je niet helemaal goed voelt. Als Boeddha je dokter was, dan zou hij iets zeggen als: ‘dat heeft iedereen’. Maar gelukkig zou hij het daar niet bij laten. De vier edele waarheden omvatten het allereerste onderricht dat de Boeddha gaf en staan ook in moderne tijd nog als een paal boven water. Ze stellen de diagnose van ons menselijk bestaan en leggen de nadruk op de kans die we als mens hebben om een nieuwe weg te vinden: de vier edele waarheden wijzen de weg naar vrijheid.

Het is essentieel om de vier edele waarheden zelf te onderzoeken en te ontdekken of, en zo ja hoe, ze voor jou waar zijn. Dus dat is precies wat we in deze cursus gaan doen. We behandelen de vier edele waarheden, tonen video’s, reflecteren op wat we gehoord hebben en wisselen met elkaar uit. Bovendien is er ruimte om samen te mediteren. Als we met elkaar in gesprek gaan, gaat het niet om wie het meeste weet of discussiëren en gelijk hebben, maar vooral om dicht bij jezelf blijven en delen wat voor jou persoonlijk waar is. 

De cursus bestaat uit vier online sessies waaraan mensen uit alle windstreken van Nederland meedoen en vier lokale sessies op verschillende plekken in Nederland, waaronder Amsterdam, Schoorl en Groningen. Bij die lokale sessies tref je andere cursisten in levende lijve. Wat die fysieke bijeenkomsten betreft maken we wel een klein voorbehoud: er moet voldoende belangstelling zijn om ze lokaal te organiseren en de omstandigheden rond het coronavirus moeten het toelaten. Waar dat niet lukt, zoeken we naar een alternatieve oplossing.

Je hebt het meeste aan deze cursus als je al wat ervaring hebt met meditatie en graag wat wilt weten over de Boeddhistische traditie die meditatie heeft voortgebracht. Maar als je geen ervaring hebt met meditatie en je graag meer wilt leren, dan ben je vanzelfsprekend ook van harte welkom.

Comments are closed.