Dharmawieldag: Chökhor Düchen

Een speciale beoefeningsdag voor de Rigpa-sangha.

Evenementgegevens

  Datum: Vrijdag 24 juli
  Tijd: 19:00 uur tot 21:15 uur

Deze bijeenkomst zal in verband met het corona-virus niet op het centrum, maar online via Zoom plaatsvinden. De Zoomlink kan worden gevonden in de Mandala Mail van 2 juli. 

 


Omschrijving

Deze dag, Chökhor Düchen, ook wel het ‘Festival van het draaien van het wiel van de Dharma’ genoemd, is één van de  vier belangrijkste Boeddhistische feestdagen.  Gedurende zeven weken na zijn verlichting gaf de Boeddha geen les. Uiteindelijk, aangemoedigd door Indra en Brahma, draaide hij het wiel van de dharma voor de eerste keer. Dit deed hij in Sarnath door het onderricht over de vier edele waarheden te geven.

Ook van deze Festivaldag, de Dharmawieldag, wordt gezegd dat de effecten van al onze positieve en negatieve handelingen tien miljoen keer wordt vermenigvuldigd. We worden aangemoedigd deze dag zo veel mogelijk aan beoefening te wijden.
Omdat we niet kunnen samenkomen op het centrum houden we in de avond via zoom een uitgebreide beoefening van Boeddhagebeden in het Nederlands. Alle Sangha-leden zijn van harte welkom!

De Zoomlink kan worden gevonden in de Mandala Mail van 2 juli. 

Diverse chanters houden gezamenlijk deze sessie, waarbij we allemaal mee kunnen doen met de recitatie. De teksten worden geprojecteerd op je scherm.


Programma
(De Nederlandse teksten worden geprojecteerd.)

* 3 cruciale punten
* Verzen van de acht edelen die voorspoed brengen
* De schatkist van zegeningen Een beoefening van Boeddha Shakyamuni
* De Bodhisattva-gelofte

Pauze 5 min
* Onderricht Sogyal Rinpoche
* Verzen met lofprijzingen aan de Boedhha’s en Bodhisattva’s met hun mantras, van Trulshik Rinpoche.
* De soetra van het hart van transcedente kennis
* Toewijding

 

Comments are closed.