Afgezegd: In de spiegel van de dood

Op vier zaterdagen van 10.30 tot 17.00 uur, gaan we in op de betekenis van leven en dood in de Tibetaans-boeddhistische traditie. We kunnen gaan zien dat sterven ook een hoopvolle dimensie heeft, toepasbaar op iedere achtergrond of spirituele traditie. ‘Het Tibetaanse boek van leven en sterven’ is de basis.

Evenementgegevens

======= deze bijeenkomst zal niet plaatsvinden wegens het corona virus ========

  Data: 29 februari en 7, 21 en 28 maart 2020 
  Tijden: 10.30 – 17.00 uur
  Aantal lesdagen: 4

  Standaardtarief: € 180,-
  Studenten- & minimatarief: € 110,-
  Rigpa abonnementhouders: € 0,-

 

Aanmelden Aanmelden voor sanghaleden


Omschrijving

Deze cursus is gebaseerd op Het Tibetaanse boek van leven en sterven. In deze tijd waarin sterven op een waardevolle manier en stervensbegeleiding meer aandacht krijgen, kan het essentiële onderricht over de dood en het sterven vanuit de Tibetaans-boeddhistische traditie ons inspireren en onze inzichten hierover verdiepen. Dit onderricht bevat een universele boodschap die spreekt tot iedereen, ongeacht achtergrond of spirituele tradities. De cursus wordt ondersteund met gefilmde onderricht-fragmenten van boeddhistische leraren die veelal in het Engels zijn. Uiteraard zal de inhoud ervan ook in het Nederlands verduidelijkt worden.

Cursisten noemden de cursus gevarieerd, respectvol, praktisch en uitnodigend om expliciet met de dood en dus ook met het leven om te gaan. Als zeer waardevol ervoeren zij om in een veilige omgeving van gedachten te kunnen wisselen.

 


 

Comments are closed.