Compassievol leven

We leven in een snelle wereld met ongekende mogelijkheden. En alhoewel dit de belofte van succes in zich draagt, hebben we soms het gevoel dat we geleefd worden in plaats van dat we zélf leven. Herken je je hierin? Kom dan naar de cursus Compassievol leven!

Evenementgegevens

  Tijd: 19.30 – 21.45 uur
  Van 17 maart t/m 7 juli 2017
  Aantal lesdagen: 14 avonden
  Taal: Nederlands. Er wordt gebruik gemaakt van Engelstalig videomateriaal.

  Standaardtarief: € 225,-
  Studententarief: € 135,-*
  Rigpa abonnementhouders: € 0,-

Aanmelden

Aanmelden voor sanghaleden

 

Omschrijving

Meer dan tweeënhalf duizend jaar geleden gaf de Boeddha les over het opwekken van liefdevolle vriendelijkheid. Met behulp van deze meditatiemethode ontwikkelen we een steeds diepere, doordringende en onvoorwaardelijke liefde, die onze normale beperkingen volledig ontstijgt. Dit proces begint met het ontwikkelen van een gezonde en liefdevolle relatie met onszelf, die zich daarna steeds meer uit kan breiden naar anderen. Wanneer ons hart en onze geest vervuld zijn van liefde, ervaren we het geluk en de vrede van onze ware natuur.

Tegenwoordig leven we in een snelle wereld met ongekende mogelijkheden. Alhoewel dit de belofte van succes in zich draagt, hebben we soms het gevoel dat we geleefd worden in plaats van dat we zélf leven. Onze onderlinge relaties verharden en met onze geest naar buiten gekeerd, raken we onszelf kwijt. We kunnen moeite hebben om onvoorwaardelijk van ons zélf te houden, wat toch een voorwaarde is om liefde en mededogen naar anderen te kunnen opwekken. In de cursus Compassievol leven leer je op eenvoudige wijze liefdevolle vriendelijkheid, empathie en compassie te ontwikkelen, voor jezelf én je omgeving.

 


* Voor studenten geldt een korting van 40% op het cursusgeld. Om voor deze korting in aanmerking te komen dien je een kopie van je studenten(OV)pas op te sturen naar Stichting Rigpa, t.a.v. het secretariaat.

Comments are closed.