Chimé Pakmé Nyingtik workshop

Op deze dag zal uitleg worden gegeven over de sadhana van Witte Tara: Chimé Pakmé Nyingtik, een Mind Terma van de Jamyang Khyentse Wangpo.
Dit is de belangrijkste lang leven beoefening die binnen Rigpa beoefend wordt en het is ook een beoefening die je binnen Rigpa als Nyenpa kunt beoefenen (dit is een lange intensieve retraite).

Evenementgegevens

  Datum: 25 januari 2020
  Tijd: 10.00 tot 15.00 uur
  Sangha-leden: € 0,-

 


Omschrijving

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd speciaal voor degenen die de Chimé Pakmé Nyingtik bekrachtiging ontvangen hebben, maar nog weinig uitleg – bijvoorbeeld mensen die in de afgelopen jaren een Chimé Pakmé Nyingtik Drupchen meegemaakt hebben. Anderen die hun beoefening van Chimé Pakmé Nyingtik willen verdiepen of opfrissen zijn natuurlijk ook van harte welkom.
Als je hoofdbeoefening bijvoorbeeld de Ngöndro is (en de accumulatie ervan), maar je voelt een connectie met deze beoefening van Tara, is het natuurlijk geen vervanging daarvan, maar wel een gelegenheid om meer connectie met deze beoefening te maken… Eventueel zal het in de toekomst wel je Nyenpa beoefening worden, wanneer je na de Ngöndro aan de Three Roots beoefeningen van Lama, Yidam en Khandro toekomt.

Programma

Op deze dag bespreken we de geschiedenis en de lijn van overdracht van deze terma, evenals het belang van lang leven beoefening in de Dzogchen traditie. De hoofdmoot van de dag zal besteed worden aan de uitleg van de sadhana met onderricht van Orgyan Tobgyal Rinpoche. Het verschil tussen de korte en de lange sadhana zal eveneens besproken worden en de dag zal afgesloten worden met een gezamenlijke geleide beoefening.

De dag wordt door senior instructor/teacher Eric Soyeux gegeven. Hij heeft deze beoefening tijdens de drie jaar retraite vier maanden lang als Nyenpa beoefend.

 

Comments are closed.