Weekendcursus ‘Het Tibetaanse boek van leven en sterven’

Al meer dan twintig jaar staat Het Tibetaanse boek van leven en sterven bovenaan de spirituele bestsellerlijsten. In deze cursus brengen ervaren studenten van de auteur Sogyal Rinpoche het onderricht en de praktische oefeningen uit het boek tot leven.

Evenementgegevens

  vrijdag 19 t/m zondag 21 februari

  Tijden: vrijdag 19.30 – 22.00 uur,
zaterdag & zondag 10.00 – 16.00 uur

  Taal: Nederlands (er wordt gebruik
gemaakt van Engelstalig videomateriaal)

  Standaardtarief: € 75,-
  Studententarief: € 45,-*
  Rigpa abonnementhouders: € 0,-

Aanmelden


Omschrijving

Tijdens dit weekend wordt het eeuwenoude boeddhistische onderricht op een voor de moderne mens toegankelijke en authentieke wijze gepresenteerd. In vijf sessies komen de belangrijkste onderwerpen uit het boek aan bod, zoals meditatie, contemplatie, compassie, devotie en de natuur van de geest. Je leert inzien hoe traditionele, boeddhistische methoden actueel en relevant zijn voor de vragen en problematiek waar we tegenwoordig mee worstelen.

De cursus biedt een algemene introductie tot het Tibetaans boeddhisme en geeft een overzicht van het hele pad en de verschillende verdiepingscursussen die je bij Rigpa Nederland kunt volgen.

We bekijken stukjes video, doen meditaties en reflecties, er is uitwisseling en ruimschoots gelegenheid voor vragen. De opzet van het weekend is zo dat ze zowel voor nieuwsgierige beginners als meer gevorderden geschikt is. Iedereen is van harte welkom!


* Voor studenten geldt een korting van 40% op het cursusgeld. Om voor deze korting in aanmerking te komen dien je een kopie van je studenten(OV)pas op te sturen naar Stichting Rigpa, t.a.v. het secretariaat.

Comments are closed.