Are you ready? – Hoe bereid ik me voor op het sterven? in Nijmegen

Are you ready? – Hoe bereid ik me voor op het sterven?
Een speciale training, aangeboden door het Spirituele Zorgprogramma, voor de Rigpa Sangha en studenten die ‘Wat Meditatie Echt Is’- module 3 hebben gevolgd.

Evenementgegevens

  Van:  1 april 2017
  Starttijd: 10.00 uur
  Eindtijd: 17.00 uur
  Aantal lesdagen: 1

  Rigpa abonnementhouders: € 0,- en  Wat Meditatie Echt Is studenten va. Module 3: € 0,-

Een donatie voor het Spirituele Zorgprogramma op de dag zelf wordt zeer op prijs gesteld.

Aanmelden

Aanmelden voor sanghaleden


Omschrijving

“Voor iemand die voorbereid is en geoefend heeft, is de dood geen nederlaag maar een triomf, het roemrijke en meest glorieuze moment van het leven.”

~ Sogyal Rinpoche

Vanuit een spirituele perspectief wordt het moment van sterven beschouwd als het meest belangrijke moment van ons leven.  Deze training presenteert een aantal van Rinpoche’s specifieke instructies en beoefeningsadviezen voor het begrijpen van en voorbereiden op de dood. We zullen kijken naar hoe we ons kunnen voorbereiden op spiritueel, emotioneel en praktische gebied en dus ook een ware steun worden voor anderen op onze spirituele reis door leven en dood.

Deze dag zal gehouden worden door ervarene leden van het Spirituele Zorgprogramma van Rigpa.
De training is onderdeel van het ” Are You Ready?” project. De “Are You Ready?” website www.areyouready.rigpa.org bevat een schat aan onderricht en beoefeningen alsook praktische informatie over het voorbereiden op de dood, spirituele zorg na de dood, rouw en het ondersteunen van niet-Boeddhistische familieleden en vrienden. Andere hoofdstukken over leven met ziek zijn worden ontwikkeld.
Vrijwillige donatie (Bijv. €35) wordt aanbevolen. Jouw donatie zal gaan naar de verder ontwikkeling van deze website en de trainingen.

 

Comments are closed.