Meditatie

Leren mediteren is het mooiste geschenk dat je jezelf in dit leven kunt geven. Alleen door meditatie kun je de reis ondernemen om je ware natuur te ontdekken, en op die manier de stabiliteit en het vertrouwen vinden die je nodig hebt om goed te leven en goed te sterven. Meditatie is de weg naar verlichting.

– Sogyal Rinpoche

Het doel van meditatie is om de weidse natuur van de geest in ons wakker te maken, en ons kennis te laten maken met wat wij werkelijk zijn, ons onveranderlijk zuivere gewaarzijn, dat ten grondslag ligt aan heel ons leven en sterven.

Meditatie is de manier om ons terug te brengen bij onszelf, waar wij ons volledige wezen, los van alle gewoontepatronen, werkelijk kunnen ervaren en proeven. In de kalmte en stilte van meditatie vangen wij een glimp op van en keren terug naar onze diepste natuur, die wij door alle drukte en afleiding van onze geest lang geleden uit het oog verloren hebben.

Waar kan ik mediteren?

In Amsterdam en Groningen kan je meditatiecursussen volgen. Daarnaast kan je in Amsterdam wekelijks terecht voor ‘Open Meditaties’.

Ook zijn er jaarlijks zijn verschillende evenementen, waarbij je kan leren hoe je moet mediteren.

Meer video’s over meditatie