Deze pagina toont onder de slider van de homepagina een tweede slider, de testslider. Hierdoor is het mogelijk met Revolution Sliders te experimenteren.

Slide

Sogyal Rinpoche in parinirvana

Sogyal Rinpoche is op 28 augustus 2019 parinirvana binnengegaan. Sogyal Rinpoche was een wereldberoemde boeddhistische leraar uit Tibet and werd erkend als de incarnatie van een grote visionaire heilige uit de negentiende eeuw, Tertön Sogyal Lerab Lingpa. Hij richtte het internationale boeddhistische netwerk Rigpa op, was de auteur van Het Tibetaanse boek van leven en sterven en wijdde meer dan vijfenveertig jaar van zijn leven aan zijn roeping om het boeddhistische onderricht naar het Westen over te brengen. Lees verder | Gebeden en beoefening

In verband met het overlijden van Sogyal Rinpoche kunnen er wijzigingen zijn in het programma in de Rigpa Centra. Check de kalenders voor de actuele informatie. 

Rigpa is een plek waar iedereen, ongeacht afkomst of achtergrond, zijn of haar aangeboren menselijke kwaliteiten tot bloei kan laten komen. Het rijke programma aan boeddhistisch onderricht geeft je toegang tot een schat aan mogelijkheden voor het ontwikkelen van je menselijk potentieel.

Lees verder...
Steeds meer mensen beseffen dat spirituele ontwikkeling van elementair belang is voor het menselijk welzijn. Juist in de snelle wereld van vandaag, kunnen we er enorm ons voordeel mee doen. In het westen hebben we met moderne wetenschap de ‘uiterlijke wereld’ veroverd, maar op het gebied van de ‘innerlijke wetenschap’ hebben we nog veel terrein te winnen.

In de ‘laboratoria’, of de kloosters in de Himalayas, werd deze wetenschap geperfectioneerd, met een precisie als in de wetenschappelijke methodologie. Een beproefde wijsheid, geborgen door een ononderbroken, authentieke overdrachtslijn van leraren, tot 2500 jaar terug. Rigpa maakt deze kennis van de ‘innerlijke wereld’ uit het oosten, toegankelijk, relevant en toepasbaar voor iedereen, op een kwalitatief hoogwaardige manier.

Uitgelicht

Vijf woensdag ochtenden meditatie voor een frisse start van de dag. Korte meditaties, reflecties en ruimte om vragen te stellen.

Vier avonden waarin we oefenen we met het loslaten van onnodige zorgen, negatieve emoties en lastige gewoontepatronen en het omarmen van wat we lastig vinden aan onszelf.

Lerab Ling

hp_ll_170x115

Lerab Ling is
het belangrijkste
retraitecentrum van
Rigpa in
Zuid-Frankrijk.

Dzogchen Beara

hp_db_170x115

Dzogchen Beara is een retraite centrum in Ierland waar cursussen en retraites gegeven worden, in een mooie natuurlijke omgeving.

Rigpa Internationaal

Op de internationale website van Rigpa vind je actuele informatie en een overzicht van alle activiteiten en centra over de hele wereld.

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief!

Volg Rigpa Nederland op Facebook